Honvédos aranyérmek tőrben

febr 6, 2021 | Hírek

A felnőtteknek rendeztek Magyar Kupa-fordulót tőrben, az UTE Király utcai vívótermében. Kettős honvédos siker született, a férfiaknál Bellovicz Gábor, a nőknél Kondricz Kata nyerte az aranyérmet.

A férfiaknál ismét hiányzott Dósa Dániel és Frűhauf Benjámin, ám nélkülük is népes mezőny jött össze az UTE vívótermében. Honlapunk korábban beszámolt arról, hogy a Törekvés nagyon erős tőrszakosztálya kettészakadt. A szombati volt az első olyan verseny, amikor a távozó versenyzők új egyesületük, az NKESE (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sport Egyesület) színeiben versenyeztek. A debütálás ezüstösre sikeredett, Mihályi Andor ugyanis a második helyen végzett. A döntőben az egész nap veretlenül záró, honvédos Bellovicz Gábor győzött a lehető legminimálisabb, 15:14-es különbséggel. A két bronzérmes a ferencvárosi Szemes Gergő, illetve a törekvéses Korom Erik lett. 

Bellovicz Gábor (szemben) látványos szúrása Mihályi Andor ellenében a férfiak döntőjében. Egyetlen tus döntött Bellovicz javára.

A nőknél most először fordult elő a tavaly februári, kazanyi olimpiai kvalifikáció óta, hogy az ott pástra lépő mind a négy hölgy egyaránt elindul egy versenyen. Ilyen, vagy olyan okok miatt, de Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra közül valaki mindig hiányzott. 

A két kortárs, Kondricz Kata (balra) és Pásztor Flóra vívta a női tőrözők döntőjét. Előbbi győzött.

Most viszont nem. A kvartett uralta is a mezőnyt, a direkt kieséses táblán kizárólag egymástól szenvedtek vereséget. Az aranyérmet végül szoros és izgalmas döntőt követően a honvédos Kondricz Kata szerezte meg Pásztor Flóra (Törekvés) előtt. A két bronzérmet Hanzl Lilla (Tus), illetve Mesteri Viktória (UTE) nyerte. 

Az eseményt megtekintette Csampa Zsolt, a Magyar, illetve Marius Florea a Román Vívó Szövetség elnöke is.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Magyar Kupa, Gátai Tamás emlékverseny, UTE vívóterem, 70 induló. Végeredmény: 1. Bellovicz Gábor (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Mihályi Andor (NKESE), 3. Szemes Gergő (FTC) és Korom Erik (Törekvés), 5. Káli András (Budakalász), 6. Tóth Gergely (Törekvés), 7. Maior Mátyás (NKESE), 8. Horváth Soma (FTC). A döntőben: Bellovicz-Mihályi 15:14.

Női tőr egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 52 induló. Végeredmény: 1. Kondricz Kata (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Pásztor Flóra (Törekvés), 3. Hanzl Lilla (Tus) és Mesteri Viktória (UTE), 5. Kreiss Fanni (UTE), 6. Malina Calugareanu (román), 7. Lupkovics Dóra (Honvéd), 8. Tóth Anna (UTE). A döntőben: Kondricz-Pásztor 14:13.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események