Hungarikum lett a szablyavívás

máj 24, 2020 | Hírek

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a klasszikus magyar szablyavívás. Az Agrárminisztérium közleménye alapján a gyűjtemény további három tétellel bővült. Gratulálunk a szablyavívóknak!

„A csíksomlyói búcsúval, a klasszikus magyar szablyavívás hagyományával is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, emellett a Magyar Értéktár is hét tétellel bővült” – áll az Agrárminisztérium közleményében.

“A klasszikus magyar szablyavívás hagyománya, a magyar kardiskola alapja mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti érték is a hungarikumok közé került” – olvasható az indoklásban.

Magyar szablyavívók – hátul középen Máday Norberttel.

A magyar szablyavívás, a magyar kard történetének megismeréséért sokat tett Máday Norbert és csapata, akinek a neves mesterről, Borsody Lászlóról szóló kiadvány is köszönhető. Neki is gratulálunk ehhez a rangos és komoly elismeréshez!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM