Idehaza sem lesz verseny egy hónapig

márc 12, 2020 | Hírek

A csütörtöki elnökségi ülés legfontosabb témája a koronavírus kapcsán kialakult helyzet volt. A testület döntése alapján 30 napig nem lesz verseny, és két hétig a válogatott edzések is szünetelnek.

A Magyar Vívó Szövetség csütörtök délutáni elnökségi ülésének a legfontosabb témája természetesen az új koronavírus kapcsán kialakult helyzet volt. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke elsőként ismertette a közelmúlt során történteket sportágunkban. Ezt követően a testület megállapodott arról, hogy mivel versenyeink résztvevőinek döntő többsége meghaladja a száz főt (az indulók, a versenybírók és a rendezők összlétszáma), ezért a kormányrendelet eleve tiltja ennek megrendezését. 

Így a testület arról határozott, hogy a következő harminc napra kiírt, valamennyi rendezvényét törli vagy elhalasztja, illetve ugyancsak későbbi időpontban rendezi meg az országos diákolimpiát. 

Az elnökségi ülésen ugyancsak jelen lévő Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánnyal egyeztetve az a döntés is megszületett, hogy a következő két hétben szünetelnek a válogatott edzések. Csampa Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyesületek ugyancsak gondolják át a közeljövőben tervezett klubprogramokat. 

Természetesen további pontokban is döntés született, többek között az Utánpótlás Edző Program 2020-as személyi összetételéről, és a 2020-as Héraklész Program elfogadásáról.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.