Iliász és Rabb a szöuli főtáblán

máj 4, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Három klasszisunk nélkül szerepel a magyar férfi kardválogatott a szöuli Grand Prix-n. Hiányukban Iliász Nikolász és Rabb Krisztián jutott a hétfői főtáblára.

Miként arról beszámoltunk, Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád nélkül utazott el a magyar férfi kardválogatott a szöuli egyéni Grand Prix-versenyre. Három világbajnokunk különböző sérülések miatt maradt távol, de tegyük hozzá, ennek ellenére nagyon erős mezőny jött össze Koreában. A 16 kiemelt utolsója például a világranglista 18. helyezettje volt, azaz a legjobbak közül egyedül Áron és Andris hiányzott. 

Iliász Nikolász a csoportmeccsek után közvetlenül a főtáblára jutott.

Négy magyar volt ott a távol-keleti helyszínen, közülük Iliász Nikolász végzett leghamarabb. 2016-os vb-ezüstérmesünk ugyanis a csoportmérkőzéseket követően közvetlenül bejutott a 64-es főtáblára. A többiek a direkt kieséses szakaszban folytatták, és Rabb Krisztián csatlakozott társához, miután sima győzelmet aratott (15:3) koreai riválisával szemben. Decsi Tamás egy tussal maradt alul az idősebb, de gyengébb amerikai Heathcock-fivérrel szemben, míg Horváth Gergely a junior korú francia Garrigue-tól szenvedett vereséget a főtábláért (9:15).

Vasárnap a női selejtezők következnek öt világbajnokunkkal, hétfőn rendezik mindkét szakág döntőit. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Szöul, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Iliász Nikolász 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Rabb Krisztián 4/2, Decsi Tamás 3/3, Horváth Gergő 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Horváth-L. Bonah (német) 15:12.

A legjobb 64 közé jutásért: Rabb-Kim B. (koreai) 15:3, Decsi-A. Heathcock (amerikai) 14:15, Horváth-Garrigue (francia) 9:15.

Hétfőn a legjobb 32 közé jutásért: Rabb-Gu (koreai), Iliász-Kim J. (koreai). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események