Ismét Csampa Zsolt az elnök

máj 17, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A Magyar Vívó Szövetség megtartotta rendes és tisztújító közgyűlését. A testület ismét, negyedszer választotta meg Csampa Zsoltot elnöknek, gratulálunk!

A Magyar Sport Házában tartotta esedékes rendes közgyűlését, továbbá négyévenkénti, tisztújító közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. 

Elsőként az elmúlt időszak alatt elhunyt nagyjainkra, Horváth Kornélra, Grúber Gyulára, Csikós Sándorra és Batizi Sándorra emlékezett a testület. Ezt követően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára köszöntötte a jelenlévőket, aki külön megemlítette korábbi saját vívóedzőjét, Horváth Kornélt, akitől elmondása szerint igen sokat tanult. A főtitkár ezt követően elmondta, hogy a legeredményesebb olimpiai sportág továbbra is nagyszerűen teljesít, és sok sikert kívánt a válogatottnak a párizsi játékokra. Baji Balázs az NSÜ vezérigazgató-helyetteseként, a Honvédelmi Minisztérium képviseletében említette meg, hogy eredményeinek megfelelően, évről évre támogatja többel a vívást a sportirányítás. 

Csampa Zsolt a negyedik ciklusát kezdheti elnökként.

A köszöntéseket követően a közgyűlés érdemi munkája azzal kezdődött, hogy megállapították, a 161 szavazásra jogosultból 130 küldött megjelent, és ezzel az ülés határozatképessé vált. Csampa Zsolt 2023-as szakmai beszámolójában kiemelte a kimagaslóan szereplő utánpótlás eredményességét, és ezzel kapcsolatosan megköszönte a szülők, a család, az egyesületek és az edzők segítségét, munkáját. Az olimpiai kvalifikáció tekintetében elmondta, hogy bízott a négycsapatos kvótaszerzésben, de így, hogy valamennyi fegyvernemben lesz magyar induló, nem lehet elégedetlen. Ezzel kapcsolatosan hozzátette: sajnálja Kun Anna esetét, és most azon dolgozik a szövetség karöltve a MOB-bal, hogy helyét Muhari Eszter foglalja el – eredményei okán teljes joggal.

Az MVSZ korábbi elnöke, ismételt általános elnöke, Kamuti Jenő.

Ezt követte a Tamás Henriette főtitkár által prezentált pénzügyi beszámoló, az ellenőrző testület beszámolója, majd a 2024-es pénzügyi és szakmai terv elfogadása. 

Következő napirendi pontként a tisztségviselők megválasztása jöhetett a következő négy esztendőre. Mivel a legfontosabb pozíciókra egyedüli elfogadott jelölések érkeztek, így nyílt és egyhangúlagos szavazások következtek. Ennek során negyedszer lett a magyar vívósport elnöke Csampa Zsolt. Tizenharmadik évét kezdheti első emberként, ennél hosszabb ideig az MVSZ történetében senki sem volt még elnök! Gratulálunk!

A Magyar Vívó Szövetség új elnöksége.

Ugyancsak egyhangú döntések születtek az alelnökök személyében. Az általános alelnök Kamuti Jenő, a szakmai alelnök Imre Géza, a gazdasági alelnök Prosits Attila, a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök Nagy Tímea, míg a budapesti képviselő Varga Zsolt, a vidéki képviselő Szatmári Edina lett. Titkos szavazásra egyedül az elnökség további tagjaival kapcsolatban került sor. Ennek alapján a további kilenc tag: Fekete Attila, Gémesi Csaba, Grósz Andor, László Dezső, Makk Ádám, Serra György, Szász Emese, Török Ottó, Vitályos Eszter. Az ellenőrző testület elnöke Szabados Gábor, két tagja Knapek Edina és Gönczy András lett.

A közgyűlés végén Csampa Zsolt mondott köszönetet az ismét megkapott bizalomért. Egyben köszönetet mondott azoknak is, akik eddig segítették a magyar vívósport munkáját, és akik a jövőben is ezt teszik majd. Előre vetítette, hogy a jövőben integrált lesz a szövetség, ősztől a kerekesszékes vívásért szintén az MVSZ lesz a felelős. Végezetül elmondta: abban bízik, hogy a vívás lesz a legeredményesebb sportága a magyar delegációnak. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.