Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

ápr 19, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

A női tőrözők folytatták elsőként a közel egy hónapos szünetet és az olimpiai kvalifikáció zárását követően Világkupa-sorozatukat. A tbiliszi állomás egyéni selejtező napján hét magyar vívó lépett pástra, közülük egyedül Nekifor Erikának nem sikerült a továbbjutás. Hatan küzdhettek a főtábláért, végül a legjobb 64 közé jutás két legjobbunknak, Pásztor Flórának és Kondricz Katának jött össze. 

Előbbinek, párizsi olimpikonunknak egy asszót kellett ehhez nyernie, és ez nem jelentett gondot az orosz Csaszovnyikova ellen (15:5). Katának halványabb csoportköre miatt kétszer kellett vívnia, kanadai és francia válogatottat győzött le 15:11-re, majd 15:8-ra – szép teljesítmény! 

A többieknek ugyanez nem sikerült. Legközelebb Pöltz Anna járt ehhez, egyetlen tussal kapott ki, 14:13-ra a koreai Hongtól. Mohamed Aida és a junior Papp Jázmin 15:12-vel búcsúzott, Lupkovics Dóri pedig az olasz Cipressától kapott ki.

Folytatás szombaton a főtáblával, hajrá, Flóra, hajrá, Kata!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Tbiliszi, 144 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség, Mohamed Aida 5/1, Pöltz Anna 3/2, Papp Jázmin 3/2, Lupkovics Dóra 3/3, Kondricz Kata 2/4 (továbbjutottak), Nekifor Erika 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Kondricz-Fang (kanadai) 15:11. 

A legjobb 64 közé jutásért: Kondricz-Recher (francia) 15:8, Pásztor-Csaszovnyikova (orosz) 15:5, Lupkovics-Cipressa (olasz) 8:15, Mohamed-Jeglinska (lengyel) 12:15, Pöltz-Hong (koreai) 13:14, Papp-Umecsu (japán) 12:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Volpi (olasz), Pásztor-Butruille (francia). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM