Junior férfi tőrcsapat: 8. hely

jan 21, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Nyolcadik helyen végzett a Bagdány Albert, Bálint Álmos, Rubin Mattia, Tabajdi Zsombor összeállítású férfi tőrcsapat a junior Világkupán.

Nagyszerűen kezdődött, halványabban folytatódott a vasárnap az Aix-en-Provance-i junior férfi tőrcsapat Világkupán. A rendkívül erős mezőnyben a mieink a japánokkal kerültek szembe a nyolcaddöntőben. Csak a rend kedvéért rögzítsük: Japán válogatottja nyerte Milánóban a felnőtt világbajnokságot – ennek megfelelő az utánpótlása is… A mieink azonban a remekül beugró Bálint Álmos vezérletével 45:40-re legyőzték a távol-keletieket. 

Több sikerélmény ugyanakkor nem jutott a napra. Előbb Franciaországtól (36:45), majd Lengyelországtól (38:45), végül pedig Szlovákiától (40:45) szenvedett vereséget a Bagdány Albert, Bálint Álmos, Rubin Mattia, Tabajdi Zsombor összeállítású válogatott, amely ezzel a 8. helyen végzett. 

Fekete Gábor edző, Bagdány Albert, Tabajdi Zsombor, Bálint Álmos, Rubin Mattia, Mazza Lorenzo válogatott edző.

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Aix-en-Provevence, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:40 (Bálint +7, Tabajdi +1, Bagdány +1, Rubin -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 36:45 (Rubin -1, Bálint -3, Bagdány -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelország 38:45 (Rubin +4, Bagdány 0, Bálint -4, Tabajdi -7). 

A 7. helyért: Magyarország-Szlovákia 40:45 (Rubin +1, Bagdány 0, Bálin -6).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Szingapúr, …8. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Rubin Mattia, Tabajdi Zsombor).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események