Junior Vk-t nyert a női párbajtőrcsapat!

nov 19, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Aranyérmes lett a Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összeállítású junior női párbajtőrcsapat a limai Világkupán, gratulálunk!

A felnőtt válogatott Wimmer Dorina nélkül is aranyérmes lett a Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összeállítású junior válogatott a perui Világkupán. A nem túl népes mezőnyben ehhez a Chile elleni “bemelegítést” követően két meccset kellett megnyerni, azt viszont igen komoly ellenfelekkel szemben. Elvégre Üzbegisztán a negyedik, az Egyesült Államok a második helyen állt a verseny előtti világranglistán. Partali Csaba válogatott edző csapata az elődöntőben 45:37-re, majd a döntőben 42:41-re nyert, és ezzel nagyot ugrik előre a 11. helyéről a rangsornak, gratulálunk! 

Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Jakobi Júlia, Salamon Réka és Partali Csaba válogatott edző.

Ráadásul azt az amerikai együttest győzte le a fináléban, melynek tagjai az egyéni versenyt igencsak uralták… Miként a női tőr egyéni viadalát is, melyet az ukrán Petrova nyert meg, ám mellette csak az Egyesült Államok vívói kerültek 8 közé. Magyar részről a legjobban Papp Jázmin szerepelt, aki a nyolcaddöntőben egyetlen tussal kapott ki a későbbi ezüstérmes Chusidtól. 

A perui junior Vk-hétvége vasárnap a férfi és a női tőrcsapatok versenyével zárul. 

Eredmények. Junior női tőr egyéni Világkupa, Lima, 49 induló. A csoportmérkőzéseken: Polonyi Petra 5 győzelem/1 vereség, Wolf Eszter 4/2, Kovács Réka 4/2, Papp Jázmin 4/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 16 közé jutásért: Papp-Vianna (brazil) 15:5, Wolf-Lung (amerikai) 7:15, Kovács-Lee (koreai) 8:15, Polonyi-Burberry (brazil) 12:15.

Nyolcaddöntő: Papp-Chusid (amerikai) 14:15.

Végeredmény: 1. Krisztina Petrova (ukrán), 2. Mikayla Chusid (amerikai), 3. Victoria Pevzner (amerikai) és Jia Chen (amerikai), …15. Papp Jázmin, …17. Polonyi Petra, …20. Wolf Eszter, …22. Kovács Réka. 

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Lima, 6 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Chile 45:19 (Salamon +11, Jakobi +6, Nagy +5, Gachályi +4).

Elődöntő: Magyarország-Üzbegisztán 45:37 (Nagy +4, Salamon +4, Gachályi 0).

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 42:41 (Nagy +4, Gachályi +1, Salamon -4).

Végeredmény: 1. Magyarország (Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka, válogatott edző: Partali Csaba, edzők: László István, Bokrétás Csaba, Serra Bendegúz, Kovács László), 2. Egyesült Államok, 3. Üzbegisztán. 

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM