Juniorok: hat fegyvernem, négy kontinensen

nov 16, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ezen a hétvégén a fiatalok következnek. Junior Világkupákat rendeznek 6 fegyvernemben, 4 kontinensen, a magyarok szinte mindenhol érintettek! Kadet kard válogató európai körverseny is lesz!

Az előző hétvégén a felnőttekre koncentráltuk, ezúttal a fiatalabbak kerülnek fókuszba. Junior Világkupákat rendez a nemzetközi szövetség, méghozzá ritka módon – a hat fegyvernem egyéni és csapatversenyére ugyanis négy kontinensen kerül sor, melyből magyar részről öt szakág képviselteti magát. 

Két, idei kadet világbajnok párbajtőrözőnk közül Pelle Domonkos Tbilisziben, Nagy Blanka Limában versenyez.

Az élre talán a férfi párbajtőrözők tbiliszi eseménye kívánkozik, az ugyanis beszámít a hazai válogatásba is, ennek megfelelően nagy létszámmal lépnek majd pástra a mieink. A további junior események a nagy távolságok miatt a hazai ranglistára nem adnak pontot, de a csapat Vk-rangsorolás szempontjából természetesen komoly jelentőségük van. Limában férfi és női tőr, valamint női párbajtőrversenyt rendeznek péntektől vasárnapig, ezen a helyszínen a tavalyihoz hasonlóan most is ott lesznek válogatottjaink. Tuniszban pedig a junior férfi kardozók versenyeznek. 

A kadet korosztály is képviselteti magát a víkenden. Férfi és női kardozóink számára rendeznek Szófiában, nagy létszámú európai körversenyt, amely a hazai válogatásba is beszámít. 

Úgyhogy a hétvégén: hajrá, magyar fiatalok!

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM