Juniorok és női tőrözők hétvégéje következik

nov 30, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ez a hétvége sem marad rangos vívóverseny nélkül. A junior Vk-sorozat folytatódik, férfi és női kardban, továbbá női párbajtőrben leszünk érintettek. Női tőr válogató is lesz - szokatlan időpontban.

Többször megírtuk – karácsonyig minden hétvége foglalt, ebben az időszakban teljes sebességgel robog a vívószezon. Ezúttal a juniorok víkendje következik, teljes forduló lesz egyéniben és csapatban egyaránt. Magyar részről – a távoli helyszínek miatt – ezúttal férfi és női kardban, továbbá női párbajtőrben leszünk érintettek, mindhárom esemény beszámít a hazai válogatásba. 

A kardozók a törökországi Antalyában szerepelnek Világkupa-versenyen, egyéniben és csapatban egyaránt. A mieink a maximális létszámmal állnak rajthoz, igaz, a legnagyobb név nem lesz ott. A junior vb-bronzérmes Spiesz Anna ugyanis érthetően saját szalagavatóját választotta – az ő helye így sem lehet kétséges a szezon világversenyein. A nőknél és a férfiaknál egyaránt nagy harc lesz a hazai ranglistás helyekért is, emellett a csapatversenyen igen lényeges lenne a jó szereplés, az előnyös Eb- és vb-sorsolásért. 

Nagyjából ugyanez mondható el a verseny tétjéről női párbajtőrben is. Fiatal, sokra hivatott csapatunk a németországi Laupheimben lép pástra Vk-n, ott lesz a felnőtt válogatott Wimmer Dorina és a kadet világbajnok Nagy Blanka is az indulók között. Mindkét helyszínen: hajrá, magyarok!

Kondricz Kata szatellit győzelemmel kezdte a szezont, most a hazai válogató következik.

A felnőttek egy héttel később lépnek majd színpadra, nagyon fontos olimpiai kvalifikációs Vk-, illetve GP-víkenddel. Női tőrben lesz “felvezető esemény” idehaza, méghozzá a Törekvés vívótermében. Ott rendezik a szezon első hazai válogatóját, egyben Magyarkupa-fordulóját, melyen a teljes élmezőny pástra lép. Kissé szokatlan időpontban, mivel a szombat gyerekversenyekkel indul Kőbányán, a felnőttek délután fél 5-kor kezdenek majd. Azaz esti előadást láthatunk, ám rangos szereplőkkel…

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események