Kadetok: kezdünk!

febr 21, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Minden készen áll - csütörtökön megkezdődik Nápolyban a kadet és junior Európa-bajnokság. A fiatalabb korosztály válogatottja rendben megérkezett - hajrá, magyarok!

Munkatársunk helyszíni jelentése: 

Igazából belügy, de ezúttal egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságot megelőzően szövetségünk utazásszervezői. A fiatalabbik korosztály kontinensviadala ugyanis február 22-én, csütörtökön kezdődik. Az időpont régóta ismert, ám a válogatott összetételét december 18-án még csak sejteni is alig lehetett. Hogy miért éppen december 18-án? Aznap sorsolták ki ugyanis a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, melyben a Napoli a Barcelonával került szembe. És történetesen a párharc első mérkőzését február 21-ére, szerdára írták ki… 

Gondolom, így már mindenki el tudja képzelni, hogy milyen “egyszerű” lehetett helyet találni a válogatási időszak befejeztével a Nápoly felé induló, még elfogadható árú, fapados járatokra. Ennek megfelelően több részletben, több járattal érkezett meg a magyarok kadet küldöttsége az Eb-re. Természetesen csurig teltházas járatokkal, melyekből egyiken ezen sorok írójának leszállásakor már a gépen is elhangzott a “Forza, Napoli!” bíztatás, ami nyilván kitartott az esti folytatásban is. 

„Épülőben” a Palavesuvio, ahol nyolc napon zajlanak majd a kadet és junior Európa-bajnokság versenyei.

Ennél fogva talán nem bántó az eseményünkre nézve, hogy a kadet és junior Eb előestéjén nem a vívóverseny volt a dél-olaszországi városban a fókuszban, ám küldöttségünk számára ez természetesen mit sem számított. Mindenki megérkezett, mindenki akkreditált és hitelesített, a Palavesuvióban – a helyi kosárlabda-csarnokban – még az utolsó pillanatban is építették a 28 pástot, szóval, minden rendben, ugyanakkor kissé olaszosan zajlik, miként arról beszámolt a már korábban a helyszínre érkező Boczkó Gábor szövetségi kapitány… 

A magyar küldöttség szálláshelye a reptérhez közel fekvő Holiday Inn hotel, és az esetleg aggódó szülők és rokonság számára talán érdemes rögzíteni, hogy ennél nyugodtabb környezetbe nem is kerülhettek volna Nápolyban a fiatalok… A modern szálloda ugyanis a vadonatújonann felhúzott üzleti negyedre épült – toronyházak Nápolyban, de tényleg… -, a környék a munkaidő végével teljesen kiürül, az itt lévő kávézók és ételbárok is bezárnak legkésőbb fél 6 körül, úgyhogy a biztonság és a nyugalom garantált. 

A magyar csapat szálláshelye szobájának ablakából a kilátás az üzleti negyedre.

Aztán, hogy a hangulat milyen lesz, azt úgyis az eredmények határozzák majd meg a következő nyolc napban. Mindenesetre mi bizakodunk, az előző évek hasonló világversenyei, és a szezon eredményei alapján nem fogunk majd üres kézzel hazatérni Nápolyból.  A konkurencia ugyanakkor több mint jelentős. Minden idők legnagyobb és legnépesebb korosztályos kontinensbajnoksága kezdődik csütörtökön, a kadet férfi párbajtőrözők, női tőrözők és női kardozók versenyével. 

És ettől kezdve nyolc napon keresztül: hajrá, magyarok!

A nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapjának programja. 9.00: kadet férfi párbajtőr egyéni (Antal Máté, Kelemen Boldizsár, Kiss Donát, Taivainen Bence). 12.00: kadet női tőr egyéni (Bartus Klaudia, Kollár Anna, Simon Borbála, Szeverényi Sára). 14.00: kadet női kard egyéni (Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események