Kardban is elkezdik a “nagyok”

okt 25, 2019 | Hírek

A hétvégén kardban is megkezdik a felnőttek a válogatási szezont egy Magyarkupával. Ugyancsak Mk-forduló lesz kadet és junior tőrben, a kadet párbajtőrözők európai körversenyen válogatóznak.

A fegyvernemek közül utolsóként, szombaton kardban is megkezdődik a 2019/20-as válogatási szezon. A hét végén az UTE Király utcai csarnokában rendezik a férfi és női Magyarkupa-fordulót, melyen klasszisaink is pástra lépnek – ha nem is teljes létszámban. Kezdjük a hiányzókkal: a férfiaknál a kétszer olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint vb-ezüstérmes csapattársa Decsi Tamás hagyja ki az eseményt – még felkészülésük elején tartanak. A nőknél ugyanez a helyzet Márton Annával, míg Pusztai Liza az év európai ifjúsági sportoló választásának gálájára kapott meghívást, reméljük jelen lesz majd a kitüntetettek között is. Megérdemli…

Ott lesz viszont a nevezések alapján a mezőnyben a nyári budapesti világbajnokság egyik hőse, Szatmári András. Egyéni és csapat ezüstérmesünk mellett pástra lép a férficsapat negyedik szereplője, Gémesi Csanád is. Mellettük természetesen mindkét nem válogatott keretének tagjai, és a fiatal tehetségek egyaránt elindulnak a Magyarkupa-fordulón. 

Idehaza emellett tőrben rendeznek, ugyancsak szombaton és vasárnap, a Törekvés csarnokában, juniorban és kadetban Magyarkupát, egyben korosztályos válogatót. 

És, hogy a harmadik fegyvernem, a párbajtőr se maradjon ki a sorból, a kadet korosztály Klagenfurt felé veszi az irányt ezen a hétvégén, mivel ott lesz európai körverseny, mely beszámít a hazai válogatásba is. 

Rendeznek továbbá számos szatellit Vk-viadalt, néhány magyar résztvevővel. Legrangosabbnak a barcelonai tőr esemény tűnik, a mezőnyben Mohamed Aidával. Hajrá, magyarok – ezen a hétvégén is!

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM