Katona nyolcaddöntős Szöulban

máj 6, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Katona Renáta szerepelt a legjobban a magyar kardozók közül a szöuli Grand Prix-n. Reni nyolcaddöntőig jutott, Márton Anna, Battai Sugár, illetve Iliász Nikolász a 32 között végzett.

Öt világbajnok női kardozónk közül a “kairói egyszeres”, azaz Katona Renáta szerepelt a legjobban a szöuli Grand Prix-n. A Vasas vívója a nyolcaddöntőig jutott. Az ukrán, illetve amerikai válogatott, Kravatskát és a kiemelt Skarbonkiewiczet verte, viszont a következő kiemelttel, a spanyol Martin Portugues-szel már nem bírt (11:15). A társak közül a 64-es főtáblán Márton Anna, illetve Battai Sugár szerzett egy-egy győzelmet, ők a 32 között búcsúztak. Pusztai Liza és Szűcs Luca az első körben szenvedett vereséget.

Katona Renáta szerepelt a legjobban a magyarok közül.

A férfiaknál kisebb sérülések miatt hiányzott a válogatott három világbajnoka, Szilágyi Áron, Szatmri András és Gémesi Csanád. Távollétükben Iliász Nikolász végzett legelőrébb, a 32 között kapott ki az ifjú amerikai csillagtól, Colin Heathcocktól (8:15). A másik főtáblás magyar, Rabb Krisztián a 64 között a koreaiak korábbi vb-ezüstérmesétől, Gu Bongiltól szenvedett vereséget (10:15). 

Iliász Nikolász (balra) 32-ig jutott a férfiak mezőnyében.

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Szöul, 149 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Iliász-Kim Junhyeong (koreai) 15:12, Rabb-Gu (koreai) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Iliász-C. Heathcock (amerikai) 8:15.

Végeredmény: 1. Ziad Elsissy (egyiptomi), 2. Szandro Bazadze (grúz), 3. Filip Dolegiewicz (amerikai) és Colin Heathcock (amerikai), …26. Iliász Nikolász, …49. Rabb Krisztián, …82. Decsi Tamás, …96. Horváth Gergő.

Női kard egyéni Grand Prix, Szöul, 135 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Katona-Kravatska (ukrán) 15:10, Márton-Bakastova (ukrán) 15:8, Battai-Szeo (koreai) 15:14, Szűcs-Jeon (koreai) 4:15, Pusztai-Battiston (olasz) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Katona-Skarbonkiewicz (amerikai) 15:10, Márton-Takahasi (japán) 12:15, Battai-Apithy-Brunet (francia) 5:15.

Nyolcaddöntő: Katona-Martin-Portugues (spanyol) 11:15.

Végeredmény: 1. Aracelli Navarro (spanyol), 2. Sarah Noutcha (francia), 3. Lucia Martin-Portugues (spanyol) és Sara Bakzer (francia), …13. Katona Renáta, …24. Battai Sugár és Márton Anna, …38. Pusztai Liza, …41. Szűcs Luca.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események