Keleten korán kiestünk

márc 23, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Gnám Tamara a 32, Muhari Eszti a 64 között búcsúzott a kínai Nankingban rendezett női párbajtőr Világkupán. Jöhet a vasárnapi csapatverseny, hajrá, magyarok!

Reggelre már nem maradt magyar vívó versenyben a kínai Nankingban rendezett női párbajtőr Világkupán. Ennek egyik oka az időeltolódás volt, a másik pedig az, hogy a főtáblára jutott két magyar nem játszott főszerepet. Gnám Tamarának mégis jár a dicséret, számára ugyanis a 32 közé kerülés előre lépést jelent, csak így tovább! Jól ment a tatabányai párbajtőrözőnek a selejtező napon is, és a főtáblán 15:10-re verte a lengyel Zgryzniakot. A következő körben is lengyel vívó jött, de Klasik ellen nem sikerült győznie (8:15).

Gnám Tamara 32-ig jutott Nankingban.

A két hete, Budapesten bravúros ezüstérmet nyerő Muhari Esztinek ezúttal egyetlen asszó jutott. Kiemeltként a német Ehlerrel került szembe, és 15:13-ra kikapott. Vasárnap a csapatverseny következik, a magyarok Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka összeállításban lépnek pástra. Hajrá, lányok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Nanking, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Gnám-Zgryzniak (lengyel) 15:10, Muhari-Ehler (német) 13:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Gnám-Klasik (lengyel) 8:15.

Végeredmény: 1. Giulia Rizzi (olasz), 2. Sera Song (koreai), 3. Martyna Swatowska-Weglarczyk (lengyel) és Alberta Santuccio (olasz), …24. Gnám Tamara, …34. Muhari Eszter, …103. Dékány Kinga, …139. Wimmer Dorina, …145. Nagy Blanka.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események