Keserédes szavak – egy világbajnoki ezüst után

júl 18, 2019 | Hírek

Hinné valaki, hogy egy csodás vb-ezüstérem után az első nyilatkozatok nem sugározzák az örömöt? Pedig így történt, Szatmári András, és mestere Gárdos Gábor is volt már boldogabb. Változik ez másnapra…

Szatmári András, aki két évvel ezelőtti, világbajnoki aranyérme után Budapesten nyert egy vb-ezüstöt, 4000 ember szurkolása közepette: “Most egyelőre olyan közhelyeket tudok mondani, mint hogy reggel még aláírtam volna ezt az ezüstérmet… Biztosan megváltozik ez majd, és átértékelődik holnapra, de nagyon szerettem volna nyerni egy ilyen fantasztikus közönség előtt, ilyen csodálatos környezetben. Voltak periódusok, amikor nagyon jól ment a vívás, és így kezdődött a döntő is. A szünet után is ugyanazokkal az akciókkal próbálkoztam, de néhány centi hiányzott, talán kicsit többet kellett volna dolgoznom a tusokért. Azért ha nyerek majd még egy érmet a csapattal, akkor biztosan elégedetten zárom ezt a világbajnokságot.”

Gárdos Gábor, Szatyi mestere, aki a verseny napján ünnepelte 57. születésnapját: “Persze, gyönyörű a születésnapi ajándék, de olyan közel voltunk az aranyéremhez… Tegyük hozzá, Szatyi egész nap nagyon jól vívott, ráadásul nehéz ellenfeleket győzött le a dobogóig vezető úton. Nehéz másfél éven vagyunk túl, a lipcsei vb-arany után sérülések, hullámvölgyek jöttek, nagyon kellett ez a siker. Hiszem, hogy innen tovább vezet előre az út, ezért dolgozunk tovább.”

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM