„Kész? Rajt!” – Gyermek ob-k, élő közvetítéssel

szept 11, 2020 | Hírek

Megrendezi első versenyét a koronavírus utáni szünetet követően a szövetség. A biztonsági intézkedések megtörténtek, a kard és a tőr gyermek országos bajnoksággal rajtol a szezon. Hajrá, magyar vívás!

Több mint fél évvel ezelőtt, egy szürke, március eleji hétvégén rendezte meg legutóbbi versenyét a Magyar Vívó Szövetség. A párbajtőr WestEnd Grand Prix-n, már nem csak az időjárás volt borús, hanem a hangulat is. A kitörő koronavírus-járvány miatt hazánkban akkoriban először, zárt kapuk mellett rendeztük meg a rangos versenyt. 

Azóta komoly vívóversenyt nem rendeztek, sem hazánkban, sem az egész világon… 

De a történet ezen része természetesen jól ismert, és most örüljünk, nagyon örüljünk annak, hogy szigorú biztonsági előírások mellett, de újra vívóversenyek lesznek Magyarországon. 

“Szeptemberben rendezzük meg a gyermek, újonc és serdülő országos bajnokságokat, októberben pedig megkezdődik idehaza a 2020/21-es szezon, legalábbis ezek a terveink” – kezdte Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség sportigazgatója. A korábbi világklasszis párbajtőröző honlapunknak elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is határozottan kiáll a tokiói játékok jövő nyári megrendezése mellett, és ennek megfelelően készül a magyar vívósport is. Természetesen a szeptemberi versenyek ugyanakkor még nem erről szólnak…

Boczkó Gábor a hét végén a gyermek ob-n ellenőrzi a biztonsági intézkedések betartását.

“A legfontosabb a biztonság, és ennek megfelelően szigorú feltételrendszert alakítottunk ki, melynek alapjául a nemzetközi szövetség ajánlásai szolgáltak. Lehet, hogy így kicsivel tovább tart majd a verseny, de most nem ez számít” – folytatta Boczkó Gábor. A versenyek zárt kapusak lesznek, csak a vívók, az érintett edzők, versenybírók és rendezők tartózkodhatnak a helyszínen. A maszk viselése az éppen asszózó sportolók kivételével mindenkinek kötelező, fertőtlenítő természetesen rendelkezésre áll a helyszínen. Szombaton és vasárnap az UTE, és a hódmezővásárhelyi Csomorkány termében debütál az új rendszer. Előbbiben a kard, utóbbiban a tőr gyermek országos egyéni és csapatversenyt rendezik. 

“Az érdeklődő szülőket ezúttal arra kérjük, hogy csak a vívóteremig kísérjék el gyermeküket. A minél jobb tájékoztatás érdekében mindent megteszünk majd. Honlapunkon keresztül élőben lehet követni az eredményeket, és létrehoztunk mindkét helyszínen live stream szolgáltatást is. Azaz a verseny legfontosabb eseményeit végig lehet majd otthonról, vagy bárhonnan nézni.” – fejezte be nyilatkozatát a sportigazgató.  

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM