Készen áll a rajtra a magyar válogatott

júl 12, 2019 | Hírek

A hétfőn kezdődő világbajnokság előtti utolsó közös programján találkozott a válogatott. Előbb megtartották edzésüket a média nyilvánossága előtt a BOK csarnokban, majd ebéden vettek részt.

A nagy versenyek előtti utolsó napok sosem egyszerűek. Pláne, a hazai világesemények esetében. Ilyenkor már alig várják a vívók, hogy végre elkezdődjön, ráadásul számos, ilyenkor ezzel járó kötelező stáción kell végigmenni a résztvevőknek. Ilyen többek között a terembejárás, az akkreditáció, a fegyverhitelesítés -, és nyilván ilyen a médiaedzés is…

A Kind of Magic! Ha csodára nincs is szükség, de nagy bravúr összejöhet fiatal, Siklósi Gergellyel (balra) felálló férfi párbajtőr-csapatunknak.

Természetes, hogy meg kell találni az oly fontos média kiszolgálásának az útját, és ehhez hálás helyszínnek bizonyult a BOK csarnok B terme, amely már majdnem teljesen készen áll a világbajnokságra, és ahol hétfőtől az olimpiai kvalifikációs vb selejtezőit rendezik majd. Így aztán a válogatott tagjai is megismerkedhettek egy átmozgató edzés kíséretében a színhellyel, és a média képviselői is kaptak lehetőséget a verseny előtti utolsó beszélgetésekre. 

Áron komoly, Szatyi mosolyog – a vb előtti utolsó interjúk.

Szakmai portál lévén, mi ezzel nem éltünk… Meg lehet, persze, kérdezni Szilágyi Árontól, hogy szeretne-e hazai páston világbajnok lenni, és miként sikerült a felkészülése. Meg, mondjuk, Muhari Esztertől is, hogy milyen lesz legfiatalabbként és legelsőként pástra lépnie majd hétfő reggel kilenc órakor, a női párbajtőrverseny selejtezőin, ám sok értelme ennek nincs. Ilyenkor már a sablon kérdésekre sablon válaszok érkeznek, és ez így is van rendjén. Ilyenkor az a segítség, ha nem kérdezünk, márpedig mi segíteni szeretnénk…

Ami a lényeg: valamennyi magyar résztvevő egészséges, legkésőbb vasárnap mindenki beköltözik a válogatott közös főhadiszállására, és hétfőtől meg jöjjön, amit annyira várunk: a július 15. és 23. közötti, olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság. Az átmozgatást és az interjúkat követően a csapat átbuszozott a Duna-parti Ludwig hajóra, amelyen a szponzorok kíséretében a csapattagok egy közös ebéden vettek részt. 

Elnöki útravaló. Csampa Zsolt köszönti a válogatottat, mellette Prosits Attila, a Westend Zrt. ügyvezetője, és Kamuti Jenő, a szövetség alelnöke.

Ezen Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke megköszönte a támogatók segítségét, és valamennyi magyar válogatott vívó és mester munkáját. Megemlítette, hogy biztos abban: a düsseldorfi Európa-bajnokságon tapasztalt csapatszellem, a mutatott vívás számára garanciát jelent arra, hogy izgalmas, de sikeres világbajnokságot láthatunk a BOK Csarnokban. Az elnök elújságolta, hogy a férfi kardozók döntőire már alig lehet belépőt kapni, és egyébként is nagyon jól halad a jegyértékesítés. Végezetül pedig, a csapatfotó után, és az ebéd előtt így búcsúzott mindenkitől: “Hajrá, magyarok! Hajrá, Magyarország!, Hajrá, magyar vívás!”

A magyar vb-küldöttség.

Honlapunkon a hét végén körbejárjuk a vívóteremmé varázsolt helyszínt, a BOK Csarnokot, még egyszer bemutatjuk a magyar válogatottat, hétfőtől pedig a női párbajtőrözők és a férfi kardozók selejtezőjével kezdődik a világbajnokság!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események