Két magyar folytathatja

nov 1, 2019 | Hírek

Muhari Eszter és Budai Dorina jutott a legjobb 64 közé a tallinni női párbajtőr egyéni olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen. További nyolc magyar lépett pástra, nekik ugyanez nem sikerült.

A 2019/20-as felnőtt Világkupa-szezon pénteken, a tallinni női párbajtőr egyéni Világkupa-selejtezőjével kezdődött. Más kérdés, hogy ugyanez a verseny egyben része az olimpiai kvalifikációs sorozatnak, ami április óta tart, de ezt a kérdést ne is bonyolítsuk tovább, amúgy sem egyszerű mindezt követni… A lényeg: tíz magyar vívó lépett pástra az észt fővárosban pénteken, és közülük Muhari Eszter és Nagy Kinga végzett legkorábban. 

Muhari Eszti veretlen csoportköre után közvetlenül bejutott a legjobb 64 közé a tallinni Világkupán.

Előbbi, a kadet világbajnok tehetség veretlen csoportkört produkálva, kristálytisztán jutott a 279 fős mezőnyben további folytatás nélkül a legjobb 64 közé, a 16 kiemelt mellé. Muhari Eszti a szezon első nemzetközi versenyén máris bizonyított, és reméljük, nem ért véget az út… Mellette Budai Dorinának sikerült a főtáblára jutás. Válogatottunk a csoportkör után három ellenfelet, közte a korábbi egyéni Európa-bajnok észt Embrichet legyőzve (15:9) jutott a 64-es főtáblára, értékes teljesítmény! 

A másik korai végzőnek, Nagy Kingának kevésbé örültünk. Budapesti világbajnoki nyolcaddöntőstünk ugyanis a csoportkörben búcsúzott, igaz, egyetlen találat választotta el a továbbjutástól. Sok siker a többieket sem kísérte. Gnám Tamara, Büki Lili és Wetzker Laura már a legjobb 160 közé jutásért, Mihály Kata a 96 közé kerülésért, Kun Anna, Kardos Edina és Borsody Emma az utolsó selejtező körben. a 64-be kerülésért szenvedett vereséget. 

A Világkupa-viadal szombaton a 64-es főtáblával folytatódik, hajrá Eszti és Dorina!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 279 induló. A csoportmérkőzéseken: Muhari Eszter 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Mihály Kata 4/1, Kun Anna 4/2, Borsody Emma 3/2, Büki Lili 3/2, Budai Dorina 3/3, Wetzker Laura 3/3, Kardos Edina 3/3, Gnám Tamara 3/3 (továbbjutottak), Nagy Kinga 2/4 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Budai-Hecht (izraeli) 15:10, Kardos-El Kord (marokkói) 15:11, Gnám-Jukic (horvát) 13:15, Büki-Nabeth (francia) 11:15, Wetzker-Szoldatova (orosz) 3:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Budai-Riedmüller (német) 15:11, Kun-Miller (brazil) 15:8, Borsody-Krieger (svájci) 15:12, Kardos-Devi (indiai) 13:12, Mihály-Lehis (észt) 8:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-Embrich (észt) 15:9, Borsody-Boscarelli (olasz) 9:15, Kun-Song (koreai) 12:15, Kardos-Lehis 7:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Andrjusina (orosz), Budai-Navarria (olasz).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.