Két párbajtőr bronz vasárnapra

okt 6, 2019 | Hírek

Szarvas Rita, és a magyar férficsapat (Csabai Máté, Fekete Ádám, Kovács Gergely, Kó Benedek) bronzérmes lett a budapesti kadet párbajtőr európai körversenyen. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Két nagyon szép bronzérmet, és értékes helyezést hozott magyar szempontból a budapesti párbajtőr európai körverseny második napja. A vasárnap annyiban nem különbözött a szombattól, hogy ezúttal is hatalmas mezőnyök léptek pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ez a nap azonban magyar szempontból sokkal jobban sikerült az előzőnél! 

Szarvas Rita (jobbra) egyedül a későbbi győztes izraeli Feygintől szenvedett vereséget.

Női párbajtőr egyéniben Szarvas Rita nyújtott kimagaslót. Akár azt az elég gyenge szójátékot is elsüthetjük az Óbuda-Jövő Záloga versenyzőjével kapcsolatosan, hogy az óbudai Szarvas Rita lehet a jövő záloga. Kovács Attila tanítványa tulajdonképpen rendkívül sima győzelmekkel jutott el a legjobb nyolcig a 290 indulós mezőnyben. A negyeddöntőben pedig feltette a pontot önmaga teljesítményére: 15:14-re legyőzte az amerikai Husisiant, és ezzel érmes lett. Ezt tovább már nem tudta fényesíteni, az elődöntőben a későbbi aranyérmes izraeli Feygintől kapott ki. Gratulálunk, miként Kálmán Gyöngyvérnek is! Az Interfencing párbajtőrözője bejutott a legjobb nyolc közé, majd a negyeddöntőben őt is a későbbi győztes Feygin állította meg, és ezzel a hetedik helyen végzett. 

Hoppá, egy szép magyar tus az orosz plasztronon!

A férfiak csapatversenyében elképesztő mezőny, 57 válogatott rajtolt – közte öt magyar együttes. A mieink közül az első számú csapat nagyon szép utat járt be, és a halványabban sikerült egyéni verseny után egy remek bronzzal zárta a vasárnap estét. A legjobb négyig gyakorlatilag döccenőmentes út vezetett a Csabai Máté, Fekete Ádám, Kovács Gergely, Kó Benedek összeállítású csapatnak, ám az elődöntőben a későbbi aranyérmes olaszokat nem sikerült meglepni. A harmadik helyért aztán nagyon izgalmas meccsen gyűjtötték be a fiúk a bronzot, két kör után hat tussal vezettünk, de az utolsó meccsen a vezetést is átvette az orosz együttes, ám Kovács Gergely a végén “visszafordított”, és 45:43-as győzelem lett a vége!

Eredmények. Kadet női párbajtőr egyéni európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 290 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pátri-Lebor (brit) 15:14, Szarvas-Baronetto (olasz) 15:8, Kálmán-Andrásfi 15:13, Bencsik-Lazarenko (ukrán) 9:15, Gálfalvi-Gogniat (svájci) 10:15, Demeter-Kazmina (orosz) 10:15, Majcher-Kolbeneva (orosz) 8:15, Salamon-Rodopulu (görög) 7:8, Miskó-Ketkar (amereikai) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szarvas-Paturu (amerikai) 15:5, Kálmán-Lazarenko (ukrán) 15:11, Pátri-Joyce (amerikai) 7:15.

Nyolcaddöntő: Kálmán-Gogniat (svájci) 15:5, Szarvas-Polozova (orosz) 15:10.

Negyeddöntő: Szarvas-Husisian (amerikai) 15:14, Kálmán-Feygin (izraeli) 7:15.

Elődöntő: Szarvas-Feygin (izraeli) 9:15.

Végeredmény: 1. Nikol Feygin (izraeli), 2. Jekatyerina Kolbenyeva (orosz), 3. Szarvas Rita (edző: Kovács Attila, válogatott edző: Partali Csaba) és Margherita Baratta (olasz), …7. Kálmán Gyöngyvér (edző: Alexander Nyisztor, válogatott edző: Partali Csaba), …25. Pátri Maja, …40. Demeter Diána, 41. Gálfalvy Réka, …43. Salamon Réka, …48. Bencsik Anna, …53. Miskó Dorina, …55. Andrásfi Júlia, 56. Majcher Emese. A döntőben: Feygin-Kolbenyeva (orosz) 15:11.

Kadet férfi párbajtőrcsapat európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 57 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Magyarország 5-Ausztria 45:41, Magyarország 2-Románia 3 45:33, Magyarország 3-Egyesült Államok 5 23:45, Magyarország 4-Finnország 44:45.

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország 1-Nagy-Britannia 3 45:22, Magyarország 2-Németország 39:41.

Nyolcaddöntő: Magyarország 1-Németország 45:36.

Negyeddöntő: Magyarország 1-Egyesült Államok 3 45:38.

Elődöntő: Magyarország 1-Olaszország 1 35:45.

A 3. helyért: Magyarország 1-Oroszország 1 45:43.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Egyesült Államok, 3. Magyarország (Csabai Máté, Fekete Ádám, Kovács Gergely, Kó Benedek, edzők: Csabai Imre, Eitner Kinga, Kovács László, Márka István, válogatott edző: Andrásfi Tibor), …21. Magyarország 2 (Kaló Ádám, Király Mátyás, Kó Ágoston, Németh Zétény), …31. Magyarország 5 (Bartkó Zalán, Benavides Sebastián, Bene Zoltán, Somody Soma), …37. Magyarország 3 (Albert Márk, Gutierrez-Sarabia Nicholas, Gyenes András, Régely Domonkos), …51. Magyarország 4 (Börcsök Koppány, Farkas Péter, Horváth Ádám, Mérő Leon). A döntőben: Olaszország-Egyesült Államok 45:27.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események