Két tőrezüst Limából

nov 20, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A papírforma érvényesült a perui junior tőr Világkupa zárónapján. A magyarok mindkét nem versenyén simán jutottak be a döntőbe, ahol nem volt sok esély a toronymagas favorit amerikaiak ellen.

A nagyon fontos Világkupa-pontok megvédése volt a feladat a limai férfi, illetve női tőrcsapat junior Vk-versenyén. A két magyar válogatott egy éve arannyal tért haza a perui fővárosból, ám idén megérkeztek az amerikaiak, akik aztán kimagaslottak a mezőnyből. Így a realitás ezüstérmet ígért, és dicséret azért, hogy ehhez aztán kétség sem férhetett. 

A férfiaknál Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia összeállításban vívtunk, és Mexikó, majd Szlovákia legyőzésével jutottunk döntőbe. Északi szomszédaink elleni sima, 45:28-as siker szép fegyvertény. Az amerikaiak ellen ugyanennyi lett a döntő, csak fordítva…

Kovács Réka, Polonyi Petra, Wolf Eszter, Papp Jázmin.

A nők Kovács Réka, Papp Jázmin, Polonyi Petra, Wolf Eszter összeállításban vívtak. Mindössze két meccsen szerepeltek a mieink, ráadásul az egyik idő előtt véget ért. A spanyolok elleni elődöntőben – jelentős magyar vezetésnél – ugyanis az ellenfelet sportszerűtlenség miatt kizárták. Aztán a döntő itt is amerikai győzelmet hozott (26:45), ezzel két csapatezüsttel zárták a hétvégét juniorjaink. 

Eredmények. Junior női tőrcsapat Világkupa, Lima, 6 induló. Elődöntő: Magyarország-Spanyolország – Spanyolország kizárva.

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 26:45 (Wolf -2, Kovács -3. Papp -7, Polonyi -7).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Kovács Réka, Papp Jázmin, Polonyi Petra, Wolf Eszter, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Marco Goncalves, Magyary Ágnes, Mazza Lorenzo, Kiss Tibor), 3. Mexikó. 

Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Lima, 8 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Mexikó 45:34 (Rubin +8, Bálint +4, Bagdány +2, Budaházy -3).

Elődöntő: Magyarország-Szlovákia 45:28 (Bagdány +10, Bálint +7, Rubin 0).

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 28:45 (Bagdány -1, Rubin -1, Budaházy -6, Bálint -9).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia, válogatott edző: Mazza Lorenzo, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Fekete Gábor, Kárpáthy Krisztián), 3. Ukrajna. 

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM