Kettő plusz kettő Athénban

márc 6, 2020 | Hírek

A kiemelt Márton Anna és Pusztai Liza mellé a kadet korú Battai Sugár és László Luca jutott a legjobb 64 közé az athéni női kard egyéni Világkupa-versenyen. Folytatás a főtáblával szombaton.

Az athéni helyszín volt ezen a hétvégén az egyedüli, ahol semmilyen módon nem “zavart be” a rendezésbe a koronavírus. Ennek megfelelően hatalmas mezőny, közte 12 magyar lépett pástra az Olimpiai Stadion egyik csarnokában rendezett viadalon. 

Márton Anna és Pusztai Liza természetesen felmentést kapott a pénteki selejtezőnap alól, azonban többi 10 vívónk nekivágott a menetelésnek. Közülük ketten “célba is értek”: Battai Sugár és László Luca bejutott a legjobb 64 közé! Előbbi szereplése különösen bravúros, tizenkét napon át Porecban, a kadet és junior Eb-n szerepelt, és onnan két csapatarannyal tért haza kedden. Csütörtökön aztán Athénba repült, ahol a csoportmérkőzések után közvetlenül a főtáblára jutott! De le a kalappal Luca előtt is. Az UTE válogatottja a csoportkör után két értékes győzelmet aratott a lengyel Wator (15:13), majd a koreai Hong ellen (15:8).

László Luca értékes győzelmekkel jutott a legjobb 64 közé.

A többieknek ugyanakkor nem sikerült a 64 közé jutnia. Az utolsó akadálynál bukott el a junior korú Szűcs Luca, Katona Renáta és Mikulik Júlia. Előbbi a spanyol Hernandez 15:7-es legyőzése után 15:10-re kikapott az egyéni olimpiai bajnok orosz Jegorjantól. Reni előbb 15:6-ra verte az amerikai Russót, utána viszont 15:10-re alulmaradt az ukránból törökké lett Shchuklával szemben. Mikulik Júlia 15:14-re nyert az olasz Ciaraglia ellen, a főtáblára jutásban a francia Gimalac akadályozta meg (12:15).

Három további magyar (Várhelyi Kata, Pótz-Nagy Fanni és Záhonyi Petra) a direkt kieséses szakasz első körében búcsúzott, míg Kern Bianka és Kelecsényi Mirabella a csoportból esett ki. Folytatás tehát négy vívónkkal vasárnap, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa-verseny, Athén, 200 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna és Pusztai Liza kiemelt, Battai Sugár 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Záhonyi Petra 5/1, Várhelyi Kata 4/2, Szűcs Luca 4/2, Katona Renáta 4/2, Pótz-Nagy Fanni 3/3, Mikulik Júlia 2/4, László Luca 2/4 (továbbjutottak), Kelecsényi Mirabella 1/4, Kern Bianka 0/6 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Russo (amerikai) 15:6, Szűcs-Hernandez (spanyol) 15:7, László-Wator (lengyel) 15:13, Mikulik-Ciaraglia (olasz) 15:14, Várhelyi-Hong (koreai) 9:15, Pótz-Nagy-Dalla Vecchia (olasz) 6:15, Záhonyi-Hramova (bolgár) 13:15.

A legjobb 64 közé jutásért: László-Hong (koreai) 15:8, Katona-Shchukla (török) 10:15, Szűcs-Jegorjan (orosz) 10:15, Mikulik-Gimalac (francia) 12:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Burke (amerikai), Pusztai-Gimalac (francia), Battai-Emura (japán), László-Velikaja (orosz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események