Kezdődhet a kerekesszékes víilágbajnokság

szept 12, 2019 | Hírek

Jövő héten rendezik a koreai Csongzsuban a paralimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokságot. A tizenegy tagú magyar küldöttség már a helyszínen tartózkodik, rajt 17-én. Hajrá, magyarok!

A javarészt az augusztusi kánikulában elvégzett felkészülés után repülőre szállt és megérkezett Koreába a magyar kerekesszékes vívóválogatott, amely szeptember 17-24. között részt vesz a Csongzsu városában rendezendő világbajnokságon.

Az év legfontosabb, a paralimpiai kvalifikációba (a Világkupához képest) két és félszeres szorzóval beszámító világversenynek a magyar csapat 11 sportolóval, maximális létszámmal vág neki. A hosszú utazás után szombatig az akklimatizációt elősegítő szöuli nemzetközi edzőtáborozás következik, majd vasárnap átteszik székhelyüket a fővárostól mintegy 130 km-re levő Csongzsuba.

A csapathoz itt csatlakozik a sportág első embere, Szekeres Pál, az IWAS Kerekesszékes Bizottságának elnöke, László Anita, aki a nemzetközi szervezet klasszifikációs bizottságát vezeti, Nagy József, az IWAS Bírák Bizottsága és a Magyar Paralimpiai Bizottság képviseletében, valamint Deli Dóra és Piecs Adrienn versenybírók. Hajrá, magyarok!

A kerekesszékes világbajnokságon részt vevő magar válogatott: Dani Gyöngyi (UTE, tőr és párbajtőr B kategória, egyéni és csapat), Gergely István (DVE, párbajtőr és tőr B kategória egyéni, tőrcsapat), Göttlinger Dániel (Békessy Debrecen, párbajtőr és kard A kategória egyéni, kardcsapat), Hajmási Éva (Törekvés, tőr és kard A kategória, egyéni és csapat), Krajnyák Zsuzsanna (UTE, tőr és párbajtőr A kategória, egyéni és csapat), Mező Boglárka (Törekvés, kard és tőr B kategória, egyéni és csapat), Osváth Richárd (Törekvés, tőr és kard A kategória, egyéni és csapat), Szarvas Zsolt (AVA, párbajtőr C kategória, egyéni), Tarjányi István (NYVSC, kard és párbajtőr B kategória egyéni, kardcsapat), Veres Amarilla (BVSC, kard és párbajtőr A kategória, egyéni és csapat), Zsolnai Sándor (Törekvés, kard és tőr A kategória, egyéni és csapat).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események