Kihozták a maximumot!

jan 24, 2020 | Hírek

A dohai férfi párbajtőr Grand Prix selejtezőnapja magyar szempontból kimagasló teljesítményt hozott. A direkt kieséses táblán külfölditől nem kapott ki magyar, vasárnap a 64-ben hatan folytatják.

Párbajtőrben az év első Grand Prix-versenyét rendezik a katari Dohában. A háromnapos program a férfiak selejtezőjével kezdődött, és az ázsiai helyszín ellenére 219 vívó lépett pástra, rangos hiányzó nélkül! A mezőnyben ott volt hét magyar is, közülük a világbajnok, legutóbb Heidenheimben aranyérmes Siklósi Gergely természetesen kiemeltként nem selejtezett, aznap utazott a többiek után, amikor ők rajthoz álltak – és kimagaslóan szerepeltek!

Bányai Zsombor három meccset nyert meg a 64-ig, képünkön a francia Philippe-pel vív.

A csoportkörből valamennyien továbbjutottak, akadt, aki simán, akadt, aki éppen hogy csak. A direkt kieséses táblán aztán 12 meccsből 12-őt nyertek meg a mieink, arról pedig igazán nem tehettek, hogy ebből az egyik asszó magyar-magyar derbi volt… Bányai Zsombornak három meccset kellett nyernie a főtábláért, az utolsót 15:14-re hozta a cseh Beran ellen. A többiek viszont magabiztosan hozták a csörtéket, a legszorosabb magyar meccs 15:11 volt! Két sima győzelemmel jutott 64-be Berta Dani, Rédli András és Nagy Dávid, míg az utolsó körben egymással került szembe a két fiatal, Koch Máté és Andrásfi Tibor – előbbi győzött. 

Folytatás szombaton a női selejtezőkkel, a 64-es főtáblákat és a döntőket vasárnap rendezik.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 219 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely (kiemelt), Berta Dániel 5 győzelem/1 vereség, Nagy Dávid 4/1, Rédli András 4/2, Koch Máté 4/2, Andrásfi Tibor 3/3, Bányai Zsombor 2/4 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Bányai-Bielec (lengyel) 15:9.

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Philippe (francia) 15:11, Andrásfi-Kaull (amerikai) 15:9, Koch-Biabiany (francia) 15:9, Nagy-Alijev (azeri) 15:11, Rédli-Gunput (mauritiusi) 15:10, Berta-Robl (dán) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Beran (cseh) 15:14, Berta-Fava (francia) 15:9, Rédli-Szvicskar  (ukrán) 15:9, Nagy-Alshatti (kuvaiti) 15:8, Koch-Andrásfi 15:11.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Steffen (svájci), Bányai-Bida (orosz), Koch-Heinzer (svájci), Nagy-McDowald (amerikai), Rédli-Cannone (francia), Berta-Szertaj (kazah).

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM