Kijelölték a kadet és junior Eb-csapatot

febr 6, 2020 | Hírek

Megtartotta soron következő elnökségi ülését a Magyar Vívó Szövetség. A testület kijelölte a közelgő, poreci kadet és junior Európa-bajnokságon induló válogatottat, és szóba került a tokiói olimpia is

A Magyar Vívó Szövetség soros elnökségi ülését csütörtökön kora este tartották. A testület kijelölte a február 22. és március 3. közötti, a horvátországi Porecben sorra kerülő kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottat. A lista gyakorlatilag a korosztályos magyar ranglista végeredménye alapján alakult ki. A csaknem teljes csapatot – kardban a hétvégi, junior ob még befolyásolja a válogatottságot – tizennégy egyesület, közte öt vidéki alkotja, ami igazolja sportágunk egyre szélesebb körű térhódítását. Először ad magyar válogatottat világversenyen a hódmezővásárhelyi Csomorkány, a Szigetszentmiklós tőr egyesülete (a kard már adott, de az nem ugyanaz a klub), valamint a Belváros. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, és sok sikert kívánunk!

Az Európa-bajnokságon nem vesz részt jelenlegi legeredményesebb korosztályos vívónk, Pusztai Liza. Az elnökég ugyanis akceptálta a női kard szakág javaslatát, mely szerint Liza, és a magyar vívás számára fontosabb a március 6. és 8. közötti, athéni olimpiai kvalifikációs női kard Világkupa, így az időpont közelsége miatt nem lesz ott a junior Eb-n klasszisunk. Ugyanakkor az áprilisi, Salt Lake City-i korosztályos világbajnokságon pástra lép majd. 

Szóba került a tokiói olimpia is, a MOB kérésére ki kellett jelölni azt a bővített keretet, amelynek esélye van a részvételre. Hozza úgy az élet, hogy a bővített listáról minél kevesebbet nevet kelljen kihúzni…!

A poreci kadet és junior Európa-bajnokságon (február 22.-március 3.) részt vevő magyar válogatott. Kadet. Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), Horváth Soma (FTC), Zsigmond Dániel (Belváros). Női tőr: Wolf Eszter (Csomorkány), Kovács Réka (Törekvés), Kalocsai Luca (Törekvés), Fenyvesi Viktória (Törekvés). Férfi párbajtőr: Kovács Gergely (Alba Regia), Kó Benedek (BVSC), Csabai Máté (Vasas), Somody Soma (MTK). Női párbajtőr: Kálmán Gyöngyvér (Interfencing Debrecen), Szarvas Rita (OVSE-Jövő Záloga), Wimmer Dorina (MTK), Demeter Diána (BVSC). Férfi kard: Ondrik Konrád (BVSC), Tóth Patrik (BVSC). Női kard: Battai Sugár (Interfencing Debrecen), Keszei Kira (Honvéd). (Kardban a további 2-2 válogatottat a hétvégi junior ob után jelölik ki).

Junior. Férfi tőr: Maior Mátyás (Törekvés), Tóth Gergely (Törekvés), Mihályi Andor (Törekvés), Szemes Gergő (FTC). Női tőr: Pöltz Anna (MTK), Hajas Nóra (Törekvés), Zsoldosi Karolina (FTC), Nekifor Erika (Törekvés). Férfi párbajtőr: Hamilton-Meike Jonathán (Vasas), Osman-Touson Maruán (BVSC), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba),  Ujvári András (Honvéd). Női párbajtőr: Borsody Emma (BVSC), Kardos Edina (Vasas), Muhari Eszter (Honvéd), Büki Lili (OMS-Tata). Férfi kard: Rabb Krisztián (Vasas), Nagy Kristóf (UTE). Női kard: Szűcs Luca (BVSC), Battai Sugár (Interfencing Debrecen), Keszei Kira (Honvéd), Pótz-Nagy Fanni (BVSC). (Férfi kardban a további 2 válogatottat a hétvégi junior ob után jelölik ki).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM