Kijelölték a kadet és junior Eb-csapatot

febr 8, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén több napirendi pont mellett kijelölték a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapatot.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke vezetésével zajlott sportágunk újabb, soron következő elnökségi ülése. Az egyik legfontosabb napirendi pont a február 22. és 29. közötti, nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő válogatott összetételének kijelölése volt. A szabályzatnak megfelelően a korosztályos válogatott edzők leadták a válogatási elveknek megfelelően a javaslatukat, melyeket a szakmai bizottságok véleményeztek, és Boczkó Gábor szövetségi kapitány fogadott el. Az elnökség a listát egyhangúlag elfogadta.

Az elnökség emellett döntött a Gerevich Aladár Sportösztöndíj elosztásáról, a Halassy Olivér programba javasolt szakemberek elfogadásáról, és egyebekről. A nevelő edzői díjra Halla Pétert, az Életmű díjra Eitner Kingát szavazta meg a testület. Csampa Zsolt bejelentette, hogy a szövetség beadta pályázatát az európai szövetség őszi kongresszusának megrendezésére, melyet egyhangú döntéssel nyert el Budapest. Továbbá elmondta, hogy a párizsi olimpia előtt, a láng meggyújtása alkalmából rendeznek Marseille-ben hivatalos ünnepséget, melyen a húsz évvel ezelőtti, athéni olimpián arany-, illetve ezüstérmet nyerő Nagy Tímea és Nemcsik Zsolt képviseli majd sportágunkat. 

Három tavalyi, kadet világbajnok vívónk, a képen látható Pelle Domonkos és Nagy Blanka, továbbá Domonkos Emese már a junior válogatottban vívhat Nápolyban.

A nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságon (február 22-29.) részt vevő magyar válogatott. Kadetok. Női tőr: Kollár Anna (Törekvés), Simon Borbála (Zalaegerszeg), Barus Claudia (Halásztelek), Szeverényi Sára (Törekvés). Férfi tőr: a hétvégi, szófiai európai körverseny után véglegesítik. Női párbajtőr: Horváth Lotti (FTC), Szilárd Anna (Honvéd), Rózsás Júlia (MTK), Terhes Hanna (Diósgyőr). Férfi párbajtőr: Antal Máté (Vasas), Kelemen Boldizsár (Honvéd), Kiss Donát (Honvéd), Taivainen Bence (Honvéd). Női kard: Csonka Dorottya (Vasas), Rácz Brigitta (KVSE), Tóth Nadin (BVSC), Szabó Polli (Honvéd). Férfi kard: Berkeszi Dániel (BVSC), Csoba Botond (TFSE), Fabó Ákos (Vasas), a negyedik embert a hétvégi ob után jelölik ki.

Juniorok. Női tőr: Wolf Eszter (Honvéd), Kollár Anna (Törekvés), Polonyi Petra (Ludovika), Kalocsai Luca (Ludovika). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika), Rubin Mattia (Zalaegerszeg), Bálint Álmos (Ludovika), Budaházy Ambrus (Ludovika). Női párbajtőr: Wimmer Dorina (UTE), Salamon Réka (Tatabánya), Nagy Blanka (DSI Debrecen), Gachályi Gréta (Honvéd). Férfi párbajtőr: Somody Soma (MTK), Pelle Domonkos (Honvéd), Antal Máté (Vasas), Keresztes Ádám (Tata). Női kard: Spiesz Anna (Vasas), Domonkos Emese (Vasas), Kovács Zsanett (Törökbálint), Bende Barbara (Vasas, csak egyéniben), Kónya Csenge (DEAC, csak csapatban). Férfi kard: Bíró Huba (Vasas), Tóth Bertalan (TFSE), Dallos Benedek (Vasas), Vigh Benedek (Vasas). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM