Kijelölték az Eb-csapatot

jún 6, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Tizenkét egyesület vívói alkotják a magyar válogatottat a június 18. és 23. közötti, bázeli Európa-bajnokságon. A kétszeres világbajnok női kardcsapat a milánóihoz hasonló összeállításban szerepel, miként az Eb-aranyérmes férfi párbajtőr-válogatott is ugyanaz, mint egy esztendővel ezelőtt. Férfi kardban a vb-győztes együttesből Szatmári András nem épült fel bokasérüléséből – reményeink szerint az olimpián már ott lesz. A helyét Rabb Krisztián foglalja el. A női párbajtőrben Kun Anna nélkül a ranglista első négy helyezettje alkotja a válogatottat. Tőrben a hölgyeknél érdekesség, hogy a rangsor harmadik helyezettjeként ismét válogatott lesz a 48 esztendős Mohamed Aida, míg a férfiaknál cserélődik a negyedik ember egyéniben, illetve csapatban. A szakmai bizottság jóváhagyta Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztését, melyet az elnökség egyhangúlag megszavazott. 

A testület döntött a hó végi, budapesti U14-es Európai Fesztiválon részt vevő csapatról, melynek alapján az újonc ranglista első 8-8 helyezettje indulhat a 2010-es, illetve a 2011-es korosztályból. Döntöttek a Gerevich-ösztöndíj második félévi elosztásáról is, továbbá kijelölték a szövetség szakmai bizottságának új tagjait. 

A bázeli Európa-bajnokságon (június 18-23.) részt vevő magyar válogatott. Férfiak. Kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (MATE-GEAC), Rabb Krisztián (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas). Párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Nagy Dávid (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd). Tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mihályi Andor (Ludovika), Szemes Gergő (FTC), Németh András (Honvéd – csak egyéni), Tóth Gergely (FTC – csak csapat). 

Nők. Kard: Battai Sugár (DEAC), Márton Anna (BVSC), Pusztai Liza (BVSC), Szűcs Luca (BVSC). Párbajtőr: Dékány Kinga (BVSC), Gnám Tamara (Tatabánya), Muhari Eszter (Tatabánya), Nagy Blanka (Debreceni SI). Tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE), Pásztor Flóra (Törekvés).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Magyarok Párizsban – Koch Máté

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Koch Mátéval folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események