Kijelölték az Európa-bajnoki csapatot

jún 6, 2019 | Hírek

A Magyar Vívó Szövetség csütörtöki, estébe nyúló elnökségi ülésén döntött a düsseldorfi Európa-bajnokságon történő válogatott összetételéről. A vb-re a vezetőedzők változtathatnak az összeállításon.

A csütörtöki elnökségi ülésen a leglényegesebb napirendi pont a másfél hét múlva, Düsseldorfban sorra kerülő Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott kijelölése volt. Az eredeti tervek alapján most szavazták volna meg a budapesti vb-n pástra lépő küldöttséget is, ám végül akadtak olyan fegyvernemek, amelyeknél a kis különbségek okán csak az Eb-t követően hirdetnek végleges keretet. 

A kard fegyvernemben végleges döntés született a férfiaknál és a nőknél egyaránt, és a vezetőedzők javaslatát az Eb-re és a vb-re is elfogadta az elnökség. Férfi tőrben Frűhauf Benjámin sajnálatos sérülése okán kellett változtatni az eredeti elképzeléseken. Női tőrben végül az Európa-bajnokságra jelölték ki az indulókat azzal a kitétellel, hogy a németországi verseny után ismét megvitatják a világbajnoki összetételt. 

Női párbajtőrben megint csak változtatás nélkül fogadták el a jelölést. Férfi párbajtőrben kellemes, de nehéz döntést kellett hozni. A szezon során ugyanis nagyszerű egyéni eredmények születtek, és a szakmai bizottság hosszas egyeztetése után sem sikerült dűlőre jutni. Csampa Zsolt elnök végül zárt ülést kért, és a testület ezt követően döntött. A küldöttségben öt újoncot avatnak: felnőtt világversenyen most lép először pástra Pásztor Flóra, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Koch Máté és Andrásfi Tibor. Gratulálunk, sok sikert kívánunk! Ennek megfelelően a magyar vívóválogatott a következő összetételben lép pástra az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. 

A düsseldorfi Európa-bajnokságon (június 17-22.) résztvevő magyar válogatott. Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd). Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE, csak egyéni), Pásztor Flóra (Törekvés, csak csapat). Férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Andrásfi Tibor (BVSC, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat). (Ebben a fegyvernemben a vb-n egyéni indulónak Andrásfi Tibor helyett Nagy Dávidot szavazta meg az elnökség.) Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Szabó Réka (BVSC, csak egyéni), Nagy Kinga (Diósgyőr, csak csapat). Férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő). Női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.