Kilencedik a férfi tőrcsapat

dec 10, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Kilencedik helyen végzett a Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású férfi tőrcsapat a tokonamei Világkupán. 

A magyar férfi tőrválogatott lépett előre – ez kétségtelen. Szemben a korábbi időszakokkal, most ott tart a még mindig fiatal együttes, hogy azokat a válogatottakat rendre legyőzi, amelyeket le kell győznie. Ott viszont még nem tart, hogy igazán nagy bravúrokat érjen el, amelyekre szükség lenne a következő lépcső megmászásához. 

Nagyjából ez történt a tokonamei Világkupán is. Igazából egyetlen rossz szavunk sem lehet a Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású csapatra. Rendkívül simán hozták valamennyi meccsüket, amit hozniuk kellett, különösen Szemes Gergő remekelt. A 16-ért Chilét 45:37-re verték, a 9-16. helyért sorra kerülő meccseken Belgiumot 45:31-re, Brazíliát 45:32-re, Nagy-Britanniát 45:33-ra győzték le. 

Szemes Gergő, Dósa Dániel, Németh András, Tóth Gergely.

Csakhogy közben ott volt a nyolcaddöntő, amikor rendre esélyesebb válogatottat kellene legyőzni a mieinknek, és ez most sem jött össze. A világklasszis amerikaiak már az első körben elhúztak, és az előnyüket a meccs végéig meg is őrizték, a vége 38:45 lett. Mindez végül a kilencedik helyet jelentette Japánban.

Az olimpiai kvalifikációs időszakból még két verseny van hátra 2024 első negyedévében. A matek még mutat reményt, ám a realitás egyre inkább az, hogy a majdani bravúrokkal a 2028-as szereplés reálisan összejöhet ennek a válogatottnak. A párizsihoz már majdhogynem csodára lenne szükség…

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Tokoname, 23 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Chile 45:37 (Németh +9, Szemes +7, Tóth -8).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 38:45 (Szemes +5, Tóth -1, Németh -5, Dósa -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Belgium 45:31 (Dósa +7, Szemes +5, Tóth +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Brazília 45:32 (Szemes +12, Dósa +3, Németh +1, Tóth -3).

A 9. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:33 (Szemes +6, Németh +5, Dósa +4, Tóth -3(.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Hongkong, …9. Magyarország (Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események