Klasszisaink is állítják: Vigyázzunk egymásra!

márc 18, 2020 | Hírek

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a világbajnok Siklósi Gergely, és a tokiói részvételt kivívó Pásztor Flóra meséli el, mivel telnek napjaik a járvány idején. Mindhárman úgy vélik: vigyázzunk egymásra

Fenti nézet természetesen az egész vívócsaládra értendő, ám érdekes, hogy három klasszisunk másként éli meg azokat a nehéz, és szokatlan napokat, illetve a “sportjövővel” kapcsolatos bizonytalanságot. Ami ugyanakkor szintén közös bennük: Szilágyi Áron, Siklósi Gergely és Pásztor Flóra egyaránt jól van, miként családja és környezete is. Kétszeres olimpiai bajnok kardozónk, Szilágyi Áron (képünkön otthonában) nem állt le a mozgással, különleges körülmények között még iskolázik is, de természetesen kerüli a közösségeket, és az ideje legnagyobb részében otthon tölti az időt.

Szilágyi Áron: Vigyázzunk magunkra!

“Természetesen ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy minden kérést, utasítást betartsunk és kövessünk. Ez szükséges ahhoz, hogy a lehető leghamarabb túllegyünk ezen a nehéz helyzeten. A magam módján próbálok nem leállni a mozgással. A mesteremmel kettesben készülünk, tartunk speciális edzéseket, de ügyelünk arra, hogy senki ne legyen a közelünkben. Emellett futok, és otthon erősítek is. Úgy készülök, hogy lesz olimpia, tagja vagyok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói testületének, és egyelőre nem a játékok elmaradása a téma. De azt látni kell, hogy ez korántsem rajtunk múlik. Kövessük az iránymutatást, és vigyázzunk magunkra – mi most ennyit tehetünk!” – fejezte be 30 esztendős klasszisunk.

A nyári, budapesti világbajnokság egyik főszereplője, a párbajtőr egyéni aranyérmes Siklósi Gergelyt otthonában értük utol, igaz, erről nem csak a koronavírus tehetett. “A napokban szájsebészeti műtétem volt, kivették az egyik, rossz helyen fekvő, és sok problémát okozó bölcsességfogamat. Úgyhogy tíz napig semmiféle mozgást nem végezhetek, jelenleg is megdagadt arccal fekszem és pihenek, úgyhogy most fotót sem szeretnék küldeni magamról… Szerencsére valamennyi ismerősöm jól van, természetesen mindenben követjük azokat az intézkedéseket, melyek segíthetnek a járvány mielőbbi csökkenésében, elmúlásában. Bennünk, párbajtőrözőkben, kétszeres a bizonytalanság, hiszen az olimpiát megelőzően valahogy pótolni kell majd az eredetileg erre a hétvégére tervezett utolsó kvalifikációs versenyt is. Mindenesetre én fejben és testben próbálok úgy készülni, hogy a közeljövőben újra vívhatunk. Még akkor is, ha most messze nem ez a legfontosabb!”

Pásztor Flóra nem hagyott fel a mozgással, de mesterével most nem találkozik.

Pásztor Flóra közel egy hónapja vívta ki társaival együtt az olimpiai részvételt női tőr egyéniben és csapatban, most mégsem veheti biztosra a júliusi tokiói szereplést… “Természetesen nagyon szeretnék a nyáron vívni az olimpián, négy éve ez a célom, erre tettem fel sok mndent. A részvételt kiharcoltuk, és készülök rá továbbra is, ám az élet úgy hozta, hogy most más lett a prioritás. A Törekvés vívótermét bezárták, és mivel mesterem, Beliczay Sándor már nem fiatal, megbeszéltük, az iskolázásnál sokkal fontosabb most az, hogy otthon maradjon. A kondiedzőmmel néha találkozom, programot is kaptam, úgyhogy üres parkban, illetve odahaza próbálom szinten tartani magam. Csak azt mondhatom, amit legtöbben: aki teheti, legyen otthon, és vigyázzunk egymásra!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események