Koch Máté és Battai Sugár az Év vívója

dec 1, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén többek között megválasztották az év sportági legjobbját, aki két világbajnok, Koch Máté, illetve Battai Sugár lett. Emellett számos döntést hozott a testület.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén a testület elfogadta a pénzügyi beszámolót, továbbá értékelte a marketing tevékenység elmúlt időszakát. Módosultak a válogatási elvek annyiban, hogy a juniorok ranglistájába értelemszerűen nem számít be a felnőtt országos bajnokság, mivel azt ezúttal a szezon végén, májusban rendezik – azaz a junior világversenyek után. Ugyancsak rögzítették azt is, hogy az egyéni olimpiai pótkvalifikációs versenyre történő jelölés szubjektív alapon történik. Minderre akkor kerülhet sor, ha sem csapatban, sem egyéniben nem szerez magyar vívó olimpiai kvótát a világranglistás helyezése alapján. Az ilyen nemzetek részére rendez a FIE kontinensenként egy pótkvalifikációs tornát április végén, melyen fegyvernemenként további 1-1 vívó indulhat majd Párizsban. Reméljük, ezen döntés csak elvi síkon érinti a mieinket, mivel jelen állás szerint esély van arra, hogy valamennyi szakág képviseltesse magát az olimpián!

Koch Máté egyéni világbajnokként lett az év legjobbja.

Az MTI szerkesztősége hagyományosan felkéri évről évre a sportszövetségeket, hogy jelölje meg az esztendő egyéni legjobbjait. A csütörtöki elnökségi ülésen a testület a milánói egyéni világbajnok párbajtőrözőt, Koch Mátét, és a vb-aranyérmes női kardcsapat egyik legjobbját, Battai Sugárt választotta meg. Mindketten először nyerték el ezt a címet, gratulálunk!

Battai Sugár kétszeres csapat világbajnok – húsz esztendősen…

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események