Koch Máté és Battai Sugár az Év vívója

dec 1, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén többek között megválasztották az év sportági legjobbját, aki két világbajnok, Koch Máté, illetve Battai Sugár lett. Emellett számos döntést hozott a testület.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén a testület elfogadta a pénzügyi beszámolót, továbbá értékelte a marketing tevékenység elmúlt időszakát. Módosultak a válogatási elvek annyiban, hogy a juniorok ranglistájába értelemszerűen nem számít be a felnőtt országos bajnokság, mivel azt ezúttal a szezon végén, májusban rendezik – azaz a junior világversenyek után. Ugyancsak rögzítették azt is, hogy az egyéni olimpiai pótkvalifikációs versenyre történő jelölés szubjektív alapon történik. Minderre akkor kerülhet sor, ha sem csapatban, sem egyéniben nem szerez magyar vívó olimpiai kvótát a világranglistás helyezése alapján. Az ilyen nemzetek részére rendez a FIE kontinensenként egy pótkvalifikációs tornát április végén, melyen fegyvernemenként további 1-1 vívó indulhat majd Párizsban. Reméljük, ezen döntés csak elvi síkon érinti a mieinket, mivel jelen állás szerint esély van arra, hogy valamennyi szakág képviseltesse magát az olimpián!

Koch Máté egyéni világbajnokként lett az év legjobbja.

Az MTI szerkesztősége hagyományosan felkéri évről évre a sportszövetségeket, hogy jelölje meg az esztendő egyéni legjobbjait. A csütörtöki elnökségi ülésen a testület a milánói egyéni világbajnok párbajtőrözőt, Koch Mátét, és a vb-aranyérmes női kardcsapat egyik legjobbját, Battai Sugárt választotta meg. Mindketten először nyerték el ezt a címet, gratulálunk!

Battai Sugár kétszeres csapat világbajnok – húsz esztendősen…

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Utolsó “világtalálkozó” Párizs előtt

A hét végén még egyszer, az olimpia előtt utoljára találkozik egymással a világelit. Péntektől vasárnapig, valamennyi fegyvernemben Világkupa-, illetve Grand Prix-versenyek következnek.

Kun Anna kétéves eltiltást kapott

A Magyar Vívó Szövetség az alábbi nyilatkozatot adja ki a történtekkel kapcsolatosan.

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események