Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

dec 9, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Rendhagyó módon a nők versenyével kezdődött tőrben a kadet országos bajnokság. A papírforma érvényesült abban a tekintetben, hogy a legnagyobb esélyes, Kollár Anna, egészen simán gyűjtötte be újabb korosztályos aranyérmét. Senki sem érte el ellene a tíz tust a direkt kieséses szakaszban, mellette a dobogón törekvéses klubtársak álltak – Szeverényi Sára és Zhou Xinyao -, továbbá a zalaegerszegi Simon Borbála. 

Kollár Anna nyerte a kadet női tőr magyar bajnokságot.

Sima győzelme után Kollár Anna így nyilatkozott honlapunknak: “Elég hullámzóan alakult eddig a szezonom, úgyhogy nagyon örülök ennek a napnak. Végig magabiztos tudtam maradni, országos bajnokságot nyerni mindig komoly dicsőség. Jöhetnek az újabb feladatok.”

A férfiaknál hasonlóan sima győzelmet aratott Zsögön Andor, aki a Budakalásznak szerzett kadet bajnoki aranyérmet. A döntőben Sommer Marcellt győzte le 15:8-ra, míg a két bronzérmes Orovecz Gergely és Kosztolányi Hunor lett.

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 63 induló. Végeredmény: 1. Zsögön Andor (Budakalász, edző: Szelei István), 2. Sommer Marcell (Honvéd), 3. Orovecz Gergely (Honvéd) és Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós), 5. Bodor Áron (Ludovika), 6. Bán Sebestyén (Honvéd), 7. Grósz Roland (Honvéd), 8. Somodi-Nagy Gergő (Ludovika). A döntőben: Zsögön-Sommer 15:8.

Kadet női tőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 53 induló. Végeredmény: 1. Kollár Anna (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Szeverényi Sára (Törekvés), 3. Zhou Xinyao (Törekvés) és Simon Borbála (Zalaegerszeg), 5. Pintér Abigél (Törekvés), 6. Haroni Agapi (Ludovika), 7. Mészöly Regina (Halásztelek), 8. Yue Ruhan (FTC). A döntőben: Kollár-Szeverényi 15:1.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események