Köszöntünk, vívóvilág!

júl 17, 2019 | Hírek

A budapesti világbajnokság döntős nyitónapja előtti este a Magyar Vívó Szövetség vezetősége meghívta valamennyi induló nemzet, és a nemzetközi szövetség vezetőit, a versenybírókat egy “nyitóvacsorára"

Az első nagy siker már a rajt előtt megszületett: Budapest minden idők legnagyobb vívó világbajnokságának ad otthont július 15. és 23. között. A java azonban most következik: csütörtöktől, hat napon át 118 nemzet 1071 vívója az érmekért lép majd pástra. 

Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke köszöntötte Budapesten a vívvilágot.

A megnyitó ünnepség, és az első döntős nap előtti este a magyar szövetség valamennyi induló nemzet képviselőjét, a nemzetközi szövetség vezetőit, és a versenybírókat meghívta vacsorára a Bálna rendezvényközpontba. Az eseményen Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke köszöntötte a vendégeket. 

A vacsorán ott volt többek között Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Manolisz Katziadakisz, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) főtitkára, Jacek Bierkowski, a FIE vezérkarának képviselője, valamint Kamuti Jenő, az MVSZ alelnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Csütörtöktől pedig következik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság hat döntős versenynapja, hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események