Közlemény

nov 11, 2020 | Hírek

Szövetségünk a kormányrendeletnek megfelelően alakítja át edzés- és versenyrendszerét. A versenynaptárban szereplő, elnökség által elfogadott eseményeket a biztonsági szabályokat követve megtartjuk.

A szerdától érvényes kormányrendelet több olyan pontot tartalmaz, amely érinti a sportot, a versenysportot. Az illetékes sport államtitkárság ajánlása, és a rendelet tanulmányozása alapján megállapítottuk, hogy a Magyar Vívó Szövetség elnökségének korábban bevezetett járványügyi szabályozói alkalmasak arra, hogy versenyeinket továbbra is, hasonló formában az eddigiekhez – azaz szigorú biztonsági intézkedések között -, megrendezzük, központi edzéseinket megtarthassuk. 

Természetesen igyekszünk úgy alakítani programjainkat, hogy a kijárási korlátozást is mindenki betarthassa. A jogszabályok ugyanakkor lehetővé teszik, hogy a versenyeken, edzéseken mindenki részt vehessen.

A Magyar Közlöny erre vonatkozó részlete a következő: 

(1) Este 8 óra és reggel 5 óra között – e rendeletben meghatározott kivétellel – mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. 

(2) Az (1) bekezdéstől eltérően…

…a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából és d) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott 

  • da)  edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
  • db)  edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,
  • dc)  edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre
    történő közlekedés céljából

este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. 

Kapcsolódó hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események