Kreiss Fanni a 64 között

márc 27, 2021 | Hírek

Egyedül Kreiss Fanni jutott a legjobb 64 közé a dohai tőr Grand Prix-n. További négy magyar egy körrel a főtábla előtt búcsúzott. A vasárnapi folytatásban Fanni mellett Szemes Gergő lesz érintett.

A tokiói olimpiára kvalifikált női tőrcsapatunk öt válogatottja vágott neki tizenhárom hónap után az újabb nemzetközi versenyének, a dohai egyéni Grand Prix-nek. A csoportmérkőzés mindenkinek jól sikerült, különösképpen Kreiss Fanninak (képünkön). Legmagasabban rangsorolt vívónk veretlenül zárt, és ezzel közvetlenül a vasárnapi, 64-es főtáblára jutott. 

A többieknek, sajnos, ugyanez nem sikerült. Mohamed Aida egyetlen tussal kapott ki a mexikói Micheltől (6:7), a többiek, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata és Pásztor Flóra simább vereséget szenvedett. A vasárnapi zárónapon mindkét fegyvernem 64-es főtábláját rendezik, magyar részről Fanni mellett Szemes Gergő lesz érintett. Hajrá, magyarok! 

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Doha, 144 induló. A csoportmérkőzéseken: Kreiss Fanni 5 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Lupkovics Dóra 4/2, Kondricz Kata 4/2, Mohamed Aida 4/2, Pásztor Flóra 3/2 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Mohamed-Michel (mexikói) 6:7, Lupkovics-Goldie (kanadai) 11:15, Pásztor-Alborova (üzbég) 11:15, Kondricz-Martyanova (orosz) 6:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Szamszonova (orosz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események