Leköszönő elnökségi ülés

máj 7, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Utolsó elnökségi ülését tartotta ebben a ciklusban a Magyar Vívó Szövetség a közelgő, május 17-i tisztújító közgyűlés előtt.

Május 17-én, a Magyar Sport Házában rendezi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. A jelenlegi ciklus utolsó elnökségi ülésén ezt a közgyűlést készítette elő a testület. Elfogadták a 2023-as szakmai és pénzügyi beszámolókat. A szakmával kapcsolatosan többször elmondtuk: a magyar vívás az utóbbi évtizedek legeredményesebb esztendejét zárta. Ezzel kapcsolatosan Csampa Zsolt, a szövetség elnöke ezúttal csak annyit mondott: rendkívüli év volt… A pénzügyi beszámolóval kapcsolatosan Tamás Henriette főtitkár elmondta, hogy sikerült a mérleget pozitívvá alakítani, ami jelentős gazdasági eredménynek mondható. 

A rijádi kadet és junior világbajnokság szakmai beszámolóját hosszú beszélgetés után fogadta el a testület. Boczkó Gábor elmondta azokat a tényeket, melyeket már honlapunkon is megírtunk. Amiben egyértelműen megállapodott az elnökség: nagyobb kontrollra, központosított felkészülésre kell törekedni, és több átmenetet kell képezni a korosztályok között. 

Idén is megválasztja a Nemzetközi Vívó Szövetség az új tagjait a Hall of Fame-be. Jelenleg 13 magyar nagyságunk szerepel a sportági hírességek listáján. Az elnökség ebben az évben magyar részről a versenyzői kategóriába Imre Gézát és Kabos Endrét, a vívócsalád kategóriába Batizi Sándort, Móna Istvánt, Udvarhelyi Gábort és Vass Imrét jelöli. 

Elfogadta az elnökség azt is, hogy az első vívó Európai ifjúsági Fesztivál a tizennégy éven aluliak számára Budapesten lesz. Az olasz elnök, Giorgio Scarso felkérésére fővárosunk adhat otthont a rendezvénynek június utolsó hétvégéje. A helyszín igazán patinás lesz, a Testnevelési Egyetem új, Csörsz utcai létesítménye ad majd otthont a fesztiválnak. 

Az ülés végén Csampa Zsolt megköszönte a négy éves munkát, úgy vélte, hogy a ciklusban szinte minden tekintetben előrébb jutott a magyar vívás a korábbiaknál, és ehhez az elnökség munkája is kellett. Egyben sok sikert kívánt mindenkinek sportágon belüli tevékenységének folytatásához, és bejelentette, hogy ismét megpályázza az MVSZ elnöki posztját. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események