Létesítményfejlesztés Komlón

júl 25, 2020 | Hírek

A komlói Villa Complov szakosztálya nagyot lépett előre. Az MVSZ létesítmény-fejlesztési programja és az egyházmegye támogatásával nyolc elektromos pástot alakítottak ki a klub által használt teremben

A Magyar Vívó Szövetség létesítmény-fejlesztési programjának és a Pécsi Egyházmegye támogatásának köszönhetően, a SzerCo Sport Kft. kivitelezésében elkészült a vívó találatjelzők és vezetékeik beépítése a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tornatermében. Ezt használja a helyi szakosztály, a VIlla Complov SC, valamint – a Sulivívó program keretén belül – az iskola vívószakköre. Összesen nyolc páston tudnak így edzeni a komlói vívók a továbbiakban.

Komlón nyolc, újonnan elkészült páston vívhatnak a szakosztály versenyzői.

Csontos Gergely ügyvezető honlapunknak elmondta, hogy a komlói vívószakosztály 2005 őszén kezdte meg működését, párbajtőr fegyvernemben – később a kard szakág is csatlakozott -, és 2008-ban alakult meg a település középkori nevét viselő Villa Complov SC, amely azóta is a baranyai vívók klubja. Az évek alatt az Olimpici versenysorozaton, illetve a diákolimpián több győzelmet, illetve érmeket szereztek. Komlón rendszeresek a szabadidős viadalok, de már országos diákolimpiai fordulónak is adott otthont a város. Az idén 15 éves szakosztály vívóinak száma 25 körül mozog. Az edzések helyszínéül tavaly óta az iskola újonnan épített csarnoka szolgál, amely most már – a fejlesztésnek köszönhetően –  naponta használható vívóteremként is funkcionál.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események