Limában mindenki a fedélzeten

febr 9, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Kairóban világbajnoki aranyérmet nyerő női kardcsapatunk valamennyi tagja ott van a limai Világkupa 64-es főtábláján.

Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. Ebben az összeállításban nyerte sporttörténelmi, első női kardcsapat világbajnoki aranyérmét Magyarország Kairóban, 2022 nyarán. Most, 2024 februárjában ugyanez a négy vívónk került a legjobb 64 közé, az olimpiai kvalifikációs sorozat hajrájában, a limai egyéni Világkupán. 

Szűcs Luca és Pusztai Liza is ott lesz a szombati főtáblán.

Márton Anna még nem tartott a társakkal, hamarosan már ott lehet velük, így a négyesen kívül, a nagy távolságra való tekintettel, egyedül az Amerikában tanuló Pótz-Nagy Fanni utazott el a társakkal a perui fővárosba, ő a csoportmérkőzés során kiesett. 

Világbajnokaink viszont hibátlanul zárták a napot. Pusztai Liza veretlen csoportköre után közvetlenül a főtáblára jutott, míg a másik három hölgynek további egy-egy asszót kellett ehhez nyernie a direkt kieséses folytatásban. Tegyük hozzá, egyiküknek sem volt könnyű dolga, ázsiai, pontosabban kínai, koreai, illetve japán riválist kellett ehhez búcsúztatnia. 

Megtörtént. Jöhet a szombati folytatás a 64-es táblán. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Lima, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Szűcs Luca 3/2, Battai Sugár 3/3, Katona Renáta 3/3, Pótz-Nagy Fanni 0/6 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Battai-Fu (kínai) 15:11, Katona-Jeon (koreai) 15:9, Szűcs-Vakita (japán) 15:7.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Passaro (olasz), Battai-Martin-Portugues (spanyol), Katona-Harlan (ukrán), Szűcs-Tartakovsky (amerikai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események