Liza bravúrbronza a végére

máj 26, 2019 | Hírek

A szezon utolsó Vk-pontszerző versenyén, a moszkvai női kard GP-n Pusztai Liza bravúros bronzérmet nyert. Junior világbajnokunk amerikai, orosz és olasz ellenfeleken túllépve jutott el az elődöntőig.

Pusztai Liza ismét letette a névjegyét, méghozzá nem is akárhogyan! Junior világbajnok női kardcsapatunk vezéregyénisége, ifi olimpiai bajnokunk ismét bizonyította, hogy 18 esztendősen már a felnőtt mezőnyben is nagyon komolyan kell számolni vele!

Bódy István és Bódy Benjámin BVSC-s tanítványa a 64-es főtábla első asszójában a házassága okán lengyelből amerikaivá váló, Szochából Sheltonná lett korább klasszist verte egészen simán, 15:8-ra. A következő körben a felnőtt orosz válogatottban is szerephez jutó Seveljeva következett, és egy újabb, nagyon magabiztos 15:9. A nyolcaddöntőben a jelenleg legmagasabban rangsorolt amerikai női kardozó, Stone következett, és itt sem lehetett kétséges a végeredmény: 15:9. 

Pusztai Liza ehhez hasonló nagyszerű tusokkal verte biztosan az amerikai Stone-t a nyolcaddöntőben.

Az éremért egy olasz válogatott jött, Criscio. Ez az asszó már sokkal szorosabb volt, ám a legfontosabb, a végeredmény nem változott. Ismét Lizi nyert, ezúttal 15:14-re. Az elődöntőben a rendkívül jó napot kifogó kínai Sao szoros félidő után 15:9-re győzött. Ugyanakkor ez semmit sem von le abból, hogy Pusztai Liza nagyszerű bronzérme újabb bizonyíték arra, hogy klasszisunk a felnőttek között is képes kiugró sikerre. Gratulálunk neki és mestereinek egyaránt!

Liza 18 esztendősen már a felnőttek között is mindenre képes lehet.

A többeiekről. Márton Anna ezúttal a legjobb 32-ig jutott. Világbajnoki bronzérmesünk éppen Katona Renátát győzte le 15:10-re, a következő körben azonban 15:9-re kikapott az olasz Gregoriótól. A negyedik főtáblára jutó magyar, Mikulik Júlia 15:11-re kapott ki a 64 között az orosz junior egyéni világbajnok Mihajlovától. 

Ezzel befejeződött a 2018/19-es Világkupa-szezon. A java pedig ezt követően jön. “Bemelegítésként” szerdától az U23-as Európa-bajnokság kezdődik Plovdivban, majd június 17-én, Düsseldorfban rajtol az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság. Végül pedig a “hab a tortán”: július 15-án kezdődik a budapesti világbajnokság! Hajrá, magyarok!

Női kard egyéni Grand Prix, Moszkva, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Katona 15:10, Pusztai-Shelton (amerikai) 15:8, Mikulik-Mihajlova (orosz) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Seveljeva (orosz) 15:9, Márton-Gregorio (olasz) 9:15.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Stone (amerikai) 15:9.

Negyeddöntő: Pusztai-Criscio (olasz) 15:14.

Elődöntő: Pusztai-Sao (kínai) 9:15.

Végeredmény: 1. Szofija Velikaja (orosz), 2. Sao Jaqi (kínai), 3. Pusztai Liza (edző: Bódy István és Bódy Benjámin) és Szofija Pozdnyakova (orosz), …18. Márton Anna, …48. Mikulik Júlia, …60. Katona Renáta, …100. Bérczy Dorottya, …130. László Luca, …148. Várhelyi Kata.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.