Magyar-olasz együttműködés az utánpótlásban is

júl 22, 2019 | Hírek

Újabb fejezet kezdődött a magyar-olasz vívókapcsolatban. A két ország közötti együttműködést Csampa Zsolt és Giorgio Scarso elnök tovább szélesítette, az utánpótlás terén is lesznek közös programok.

A budapesti világbajnokságon természetesen nemcsak a páston, hanem a sportdiplomáciában is zajlik az élet. Korábban többször beszámoltunk arról, hogy a sportág két nagyhatalma, a magyar és az olasz szövetség együttműködési megállapodást kötött. 

Giorgio Scarso és Csampa Zsolt elnök a fiatal olasz vívóbajnokokkal a budapesti világbajnokságon.

Ennek keretén belül közös edzőtáborokat, felkészülési versenyeket rendeztek, illetve edzőképzést tartottak. Eddig ez elsősorban a felnőtt korosztályt érintette, most azonban tovább szélesedett a kapcsolat. Csampa Zsolt és Giorgio Scarso, a két szövetség elnöke megállapodott arról, hogy a jövőben az utánpótlás korosztályban is együttműködik a két nemzet. 

Ennek részeként most az olasz utánpótlás nemzeti bajnokai utaztak a budapesti világbajnokságra, és szövetségünk látta vendégül a több tucatnyi fiatalt a BOK Csarnokba. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események