Májustól jöhet a folytatás

ápr 21, 2021 | Hírek

Igaz, csak idehaza, de májustól jöhet a folytatás a vívósportban. A járványhullám csökkenésével a fegyvernemek kialakították a további menetrendet - az elnökségnek még rá kell bólintania…

A fegyvernemek illetékesei, a szakmai bizottságok leadták javaslatukat, a magyar vívósport készen áll a 2020/21-es, a pandémia következtében igencsak furcsán alakuló hazai versenyszezon befejezésére. Mint ismeretes, fél éves szünet után szeptembertől újra kezdtük versenyeinket – szigorú járványügyi előírások betartása mellett. Gyakorlatilag február végéig tartott ez a szakasz, ekkor a harmadik hullám terjedése okán beszüntette az elnökség a további viadalokat. Két hónapos pauza után nyílhat meg az elvi lehetőség a folytatásra, amely a május 9-i hétvégével kezdődhet meg – amennyiben az elnökség is egyetért ezzel. 

Boczkó Gábor sportigazgatóval hamarosan ismét versenyeken találkozhatunk.

A részletekről Boczkó Gábor sportigazgató beszélt honlapunknak. “Terveink szerint május kilencedikétől egészen június végéig, minden hétvégén rendezünk korosztályos országos bajnokságokat, illetve felnőtt válogatókat. Kezdjük az utóbbiakkal! A tokiói olimpia csapatversenyein egyaránt érintett férfi és női kard szakág vezetőedzője, Decsi András, illetve Gárdos Gábor úgy ítélte meg, hogy nincs szükség újabb belföldi megmérettetésre. Harmadik ötkarikás csapatunk, a női tőr esetében azonban egy májusi, tavalyról elhalasztott olimpiai válogatót még beiktatott a szakág és Feczer Viktor vezetőedző. A további fegyvernemekben, melyekben csapatban nem vagyunk érintettek Tokióban, egy-egy Európa-bajnoki válogatót rendezünk. Az eredetileg júniusra, Plovdivba tervezett Eb-t ugyanis minden valószínűség szerint megtartják, de szeptemberre halasztják.”

Boczkó Gábor elmondta, hogy az alsóbb korosztályok legfontosabb versenyeire is sor kerül. Gyermek, újonc és serdülő korosztályokban egyéniben és csapatban, kadetban és juniorban csapatban avatnak országos bajnokokat. (Utóbbi két korosztályban az egyéni ob-t korábban megrendeztük.) A szezon záróakkordjaként, június 20-ától pedig Keszthelyen lesz a hagyományos párbajtőr Olimpici – e fegyvernem hatnapos eseményen, egyben bonyolítja le az alsóbb három korcsoport országos bajnokságait. 

Ezt követően pedig már alig egy hónap választ el minket az olimpiától, úgyhogy addig is: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események