Májustól újrakezdődnek idehaza a versenyek

ápr 29, 2021 | Hírek

Az elnökség csütörtök délutáni ülésén véglegesítette a május-júniusi hazai versenynaptárt. A viadalokon az egészségügyi szabályok nem változnak, zárt kapusak maradnak az események. 

A Magyar Vívó Szövetség csütörtök délutáni ülését a Belügyminisztérium Balázs Béla utcai épületében tartották Csampa Zsolt elnök vezetésével. 

A szakmai bizottságok beadványai alapján május 8-tól ismét rendeznek idehaza versenyeket. A nagyjából két hónapos szünetet az elnökség feloldotta, ugyanakkor a szezon elején megalkotott, rendkívül szigorú egészségügyi szabályokon egyelőre nem változtat a testület. Azaz röviden: versenyeink továbbra is zárt kapusok, a maszk viselése kötelező, kivéve az éppen páston tartózkodó vívóknak. Enyhítés viszont, hogy az országos bajnokságokon (de csak azokon!) ismét lehet felfelé versenyezni a fiatalabb korosztályoknak. A felnőttek versenyeztetésével kapcsolatosan Boczkó Gábor elmondta, hogy három, az olimpián csapatban nem érintett fegyvernemben (férfi és női párbajtőr, férfi tőr) további egy Európa-bajnoki válogatót, női tőrben egy tavalyról elmaradt, hazai olimpiai válogatót rendeznek, míg kardban a vezetőedzők javaslata alapján nem lesz további viadal. Elhangzott az is, hogy mást már hivatalos: a június közepére tervezett plovdivi Európa-bajnokságot őszre, vélhetően szeptemberre halasztják. 

Munkában a Magyar Vívó Szövetség elnöksége.

A június végéig tartó sorozat nyitóeseménye a kard, illetve a tőr gyermek országos bajnokság lesz a jövő hét végén. A befejező versenysorozat pedig a június végi, keszthelyi párbajtőr Olimpici országos bajnokság lesz. 

Az elnökség emellett elfogadta a madridi európai olimpiai pótkvalifikációs zónaverseny szakmai beszámolóját, megszavazta az iskolai vívás, a kerekesszékes vívás, a Sport XXI-es és az olimpiai felkészülés támogatásának elbírálását. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM