Májustól újrakezdődnek idehaza a versenyek

ápr 29, 2021 | Hírek

Az elnökség csütörtök délutáni ülésén véglegesítette a május-júniusi hazai versenynaptárt. A viadalokon az egészségügyi szabályok nem változnak, zárt kapusak maradnak az események. 

A Magyar Vívó Szövetség csütörtök délutáni ülését a Belügyminisztérium Balázs Béla utcai épületében tartották Csampa Zsolt elnök vezetésével. 

A szakmai bizottságok beadványai alapján május 8-tól ismét rendeznek idehaza versenyeket. A nagyjából két hónapos szünetet az elnökség feloldotta, ugyanakkor a szezon elején megalkotott, rendkívül szigorú egészségügyi szabályokon egyelőre nem változtat a testület. Azaz röviden: versenyeink továbbra is zárt kapusok, a maszk viselése kötelező, kivéve az éppen páston tartózkodó vívóknak. Enyhítés viszont, hogy az országos bajnokságokon (de csak azokon!) ismét lehet felfelé versenyezni a fiatalabb korosztályoknak. A felnőttek versenyeztetésével kapcsolatosan Boczkó Gábor elmondta, hogy három, az olimpián csapatban nem érintett fegyvernemben (férfi és női párbajtőr, férfi tőr) további egy Európa-bajnoki válogatót, női tőrben egy tavalyról elmaradt, hazai olimpiai válogatót rendeznek, míg kardban a vezetőedzők javaslata alapján nem lesz további viadal. Elhangzott az is, hogy mást már hivatalos: a június közepére tervezett plovdivi Európa-bajnokságot őszre, vélhetően szeptemberre halasztják. 

Munkában a Magyar Vívó Szövetség elnöksége.

A június végéig tartó sorozat nyitóeseménye a kard, illetve a tőr gyermek országos bajnokság lesz a jövő hét végén. A befejező versenysorozat pedig a június végi, keszthelyi párbajtőr Olimpici országos bajnokság lesz. 

Az elnökség emellett elfogadta a madridi európai olimpiai pótkvalifikációs zónaverseny szakmai beszámolóját, megszavazta az iskolai vívás, a kerekesszékes vívás, a Sport XXI-es és az olimpiai felkészülés támogatásának elbírálását. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események