Még egy bronz a végére

febr 16, 2020 | Hírek

Harmadik lett a magyar női tőrcsapat az egri kerekesszékes Világkupa-verseny zárónapján. A férfi kardcsapat a negyedik helyen végzett. A mieink 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.

Az utolsó napra is jutott magyar érem az egri kerekesszékes Világkupán. Vasárnap hagyományosan a csapatversenyeket rendezték, a női tőrözők és a férfi kardozók voltak érintettek. 

A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású kvartett világbajnoki címvédőként természetesen az esélyesek közé tartozott, de ezúttal az elődöntőben a nagy rivális oroszoktól 45:35-ös vereséget szenvedtek. A bronzéremhez viszont nem férhetett kétség, Hongkongot nagyon simán, 45:26-ra verték a mieink. 

Férfi kardozóink viszont nem tartoztak a favoritok közé, ám a Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor felállású csapat a negyeddöntőben értékes, 45:44-es győzelmet aratott Ukrajna ellen. A még fényesebb sikerhez sem hiányzott sok, az elődöntőben a görögöktől 45:42-re, a bronzért az olaszoktól 45:41-re kaptak ki a mieink, akik ezzel negyedikek lettek. 

Ezzel összesítésben 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárt a magyar küldöttség, gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Kaposvári Zsolt emlékverseny, Eger. Férfi kardcsapat, 10 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:44.

Elődöntő: Magyarország-Görögország 42:45.

A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 41:45.

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Görögország, 3. Olaszország, 4. Magyarország (Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor).

Női tőrcsapat, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:19.

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 35:45.

A 3. helyért: Magyarország-Hongkong 45:26.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, edzők: Feczer Viktor, Beliczay Sándor, Szirmai Benedek, Nagy József).

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM