Meglepetések a kard Magyarkupán!

okt 26, 2019 | Hírek

A férfiaknál Galgóczy Tamás, a nőknél a kadet korú(!) Battai Sugár nyerte a kard Magyarkupa-fordulót, egyben hazai válogatót. A legjobbak nem indultak, így is gratulálunk a győzteseknek!

A szezonnyitó felnőtt kard Magyarkupa-forduló meglepetésekkel ért véget az UTE Király utcai vívócsarnokában. A férfiak mezőnyében a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes csapatból végül egyedül Gémesi Csanád lépett pástra (dicséret érte!), aki az elődöntőben 15:13-as vereséget szenvedett Galgóczy Tamástól. A Vasas tehetséges kardozója a döntőben egy másik világbajnoki ezüstérmest, Iliász Nikolászt – ugyancsak Gulácsi Ferenc tanítványa – győzte le 15:13-ra. 

A női versenyen két klasszisunk – Márton Anna és Pusztai Liza – nem indult, ám Európa-bajnoki ezüstérmes csapatunk további két tagja, és a többi válogatott egyaránt pástra lépett. Ám az aranyérem kadet tehetségünknek, Battai Sugárnak jutott! A debreceni junior világbajnok csapattag, Dávid László tanítványa, a döntőben Záhonyi Petrát győzte le, a két bronzérem Eb-másodikjainknak, Katona Renátának és László Lucának jutott.

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyarkupa, UTE vívóterem, 52 induló. Végeredmény: 1. Galgóczy Tamás (Vasas, edző: Gulácsi Ferenc), 2. Iliász Nikolász (MTK), 3. Gémesi Csanád (Gödöllő) és Kovács István (MTK), 5. Gémesi Bence (Gödöllő), 6. Kossuth Bálint (UTE), 7. György Lehel (UTE), 8. Nagy Kristóf (UTE). A döntőben: Galgóczy-Iliász 15:13.

Női kard egyéni Magyarkupa, UTE vívóterem, 30 induló. Végeredmény: 1. Battai Sugár (Interfencing Debrecen, edző: Dávid László), 2. Záhonyi Petra (Kárpáti), 3. László Luca (UTE) és Katona Renáta (Vasas), 5. Várhelyi Kata (Honvéd), 6. Szűcs Luca (BVSC), 7. Nagy Valentina (Honvéd), 8. Kelecsényi Mirabella (Vasas). A döntőben: Battai-Záhonyi 15:4.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.