Minden napra jutott érem 

márc 1, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Nem volt olyan az esemény nyolc versenynapján, hogy a magyar küldöttség ne lett volna érintett a nápolyi Palavesuvio esti eredményhirdetései során. Ez a tény mindent elárul, a korosztályos válogatott rendkívül szépen szerepelt, igaz, aranyérmek és érmek terén is elmaradt a tavalyi, illetve tavalyelőtti szerepléstől. Ugyanakkor a két, kivételesen eredményes Eb éremterméséből valóban nem szabad kiindulni, a korosztályok is kicserélődnek, a 2-4-5-ös mostani “éremmérleg” összességében feltétlenül pozitívnak tekinthető. 

Az Európa-bajnokság rendezését inkább hagyjuk, állandóak voltak a késések, a napi programok teljes átírása, a biztonsági személyzet hiánya miatti teljes fejetlenség uralkodott a termekben, a transzferek rendszertelenül működtek, mondhatjuk bátran: nagy volt a kupleráj. Ugyanakkor a magyarok szállása és étkezése minden igényt kielégített, a közlekedést pedig megoldotta a maga módján a küldöttség. Az egyébként igazán különleges, és több szempontból nagyon is szerethető dél-olasz várost természetesen nem volt idő felfedezni, de ez igazából nem is gond, elvégre Európa-bajnokságon, és nem turistaúton volt a társulat. A magyar fiatalok végig fegyelmezetten és egységes válogatottként viselkedtek, ezen a téren is csak dicséret illetheti a küldöttséget. A szakmai értékelésre Boczkó Gábor szövetségi kapitányt kértük, aki így nyilatkozott honlapunknak. 

Kollár Anna egy arany- és egy ezüst-, Csonka Dorottya két ezüstéremmel térhetett haza a kadet és junior Európa-bajnokságról.

“Azt pontosan tudtuk, hogy a tavalyi, 7-2-8-as arany-, illetve éremeső nem tekinthető kiindulási alapnak. Nemcsak azért, mert ez egyébként sem könnyen megismételhető… A junior korosztály több nagy egyénisége kiöregedett, illetve legjobb kadetjaink most lettek első éves juniorok. Így aztán fentiek tükrében egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek a tizenegy éremmel, közte a két arannyal. A kard szakág kimagaslóan teljesített, viszont ezúttal a párbajtőrözők, főleg a férfiak, halványabbak voltak. Ezt is be kell látni, és amin lehet változtatni fogunk, elvégre a bő egy hónap múlva kezdődő világbajnokságon sokkal erősebb lesz a mezőny, Amerikai és Ázsia mára már Európához hasonló erőt képvisel, sőt… Minden esetre ez úton is gratulálok érmeseinknek és az edző kollégáknak, összességében szépen teljesített az utánpótlás” – értékelt a szövetségi kapitány. 

A kadet és junior korosztály világbajnokságát április 12. és 20. között rendezik majd a szaúd-arábiai Rijádban, honlapunk természetesen erről is beszámol majd. 

A nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság érmesei. 

Aranyérmesek: Kollár Anna (kadet női tőr egyéni), junior női kardcsapat (Domonkos Emese, Kónya Csenge, Kovács Zsanett, Spiesz Anna). 

Ezüstérmesek: Csonka Dorottya (kadet női kard egyéni), kadet női kardcsapat (Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin), Spiesz Anna (junior női kard egyéni), junior női tőrcsapat (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Polonyi Petra, Wolf Eszter).

Bronzérmesek: Csoba Botond (kadet férfi kard egyéni), kadet férfi kardcsapat (Berkeszi Dániel, Csoba Botond, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc), Vigh Benedek (junior férfi kard egyéni), junior női párbajtőrcsapat (Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina), junior férfi tőrcsapat (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események