Minden rosszban van valami jó

febr 10, 2020 | Hírek

A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri olimpiai kvalifikációs V-n. Az ötkarikás esélyek azonban élnek, Oroszországot kell megelőzni az utolsó viadalon, akkor lehet esély.

Orosz rulett vár a mieinkre, illetve háromszor is bele lehet lépni ugyanabba a folyóba. Ilyen, ls ehhez hasonló bölcseletlenségek juthatnak eszünkbe a férfi párbajtőrcsapat vancouveri szereplése okán. Történt ugyanis, hogy az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen a mieink a nyolcaddöntőben 45:41-es vereséget szenvedtek az Egyesült Államoktól. Ilyen, sajnos, előfordul, annak a Siklósi Gerinek nem volt napja, akinek a fegyvernem az elmúlt fél éves sikertörténetét köszönheti, úgyhogy, ha valakinek, akkor neki aztán igazán ne tegyünk szemrehányást.

Más kérdés, hogy ez a vereség nagyon rosszkor jött… A folytatásban Egyiptomot 45:34-re, majd Dániát 45:37-re verték a mieink, végül Svájctól 45:31-re kikaptunk, így végül a 10. helyen végeztünk. Ám mindennek a tokiói kvóta szempontjából az amerikaiak elleni vereséget követően különösebb jelentősége már nem volt. Annak annál inkább, hogy a kvalifikációs sorozat végére legnagyobb riválisunkká lett oroszok a negyeddöntőben egyetlen tussal kikaptak Japántól… Ez volt számunkra a nap jó híre…

Mindez tokiói szemmel nézve annyit tesz, hogy leegyszerűsödött a képlet az utolsó pontszerző csapat Vk előtt. Először is: a 2004-es athéni és a legutóbbi riói olimpia után harmadszor is az utolsó esemény dönt a mieink olimpiai részvételéről. Ha az oroszok előtt végzünk, mi mehetünk Tokióba, ha mögöttük, akkor… De erre ne is gondoljunk! Ami biztos, hogy most nincs olyan “többismeretlenes egyenlet”, mint négy évvel ezelőtt, amikor éppen Vancouverben jutott ki emlékezetes körülmények között a csapat Rióba. Itt tisztán “orosz rulettet” játszhatunk. Aki előrébb végez, megelőzi a másikat. Egyetlen dolog kavarhat be: amennyiben a vancouveri győztes Korea 4 közé jut a sorozat végén a világranglistán, akkor még nehezebb lehet a kijutás. 

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Vancouver, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Berta +2, Rédli +2, Siklósi -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:34 (Rédli +5, Berta +4, Andrásfi +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Dánia 45:37 (Berta +3, Andrásfi +3, Rédli +2).

A 9. helyért: Magyarország-Svájc 31:45 (Rédli -3, Berta -4, Andrásfi -7).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Olaszország, 3. Japán, …10. Magyarország (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.