Mk-díjkiosztó, Eb-kiutazó

jún 13, 2019 | Hírek

A düsseldorfi Eb előtti utolsó találkozót, és kiutazó értekezletet kötötte össze a szövetség a 2018/19-es szezon Mk-díjátadójával. Két nap, és indulás az olimpiai kvalifikációs Eb-re. Hajrá, magyarok!

A válogatott hallgatja a vezérkart az Eb kiutazó értekezletén.

Először Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, majd Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, végül pedig Boczkó Gábor sportigazgató kezdte azzal a mondandóját, hogy gratulált azoknak a magyar vívóknak, akik kiharcolták a részvételt a hétfőn kezdődő, düsseldorfi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. 

A támogató (jobbról) Kovács Bence, takarásában Gémesi Csanád, a mindig sármos Szilágyi Áron, és az elgondolkodó Decsi András.

Az elutazás előtt utoljára találkozott közösen a magyar vívás “elitcsaládja”. Valamennyi felnőtt válogatott sportoló, vezetőedző, sportmunkatárs és a legmagasabb szintű vezető ült össze egy, az elutazás előtti utolsó közös megbeszélésre – a hagyományos, ám kissé hivatalos nevén nevezve: kiutazó értekezletre. 

Csampa Zsolt, Tamás Henriette és Boczkó Gábor egyeztet, a háttérben Udvarhelyi Gábor.

A szükséges információk átadása mellett természetesen sor került a felszerelések kiosztására, a fotózásra – ám ami ennél is fontosabb: a 2018/19-es szezon Magyar Kupa-versenyeinek díjátadására. Így aztán valamennyi magyar válogatott vívó előtt vehették át díjaikat az egyéni és csapat Mk-aranyérmesek Csampa Zsolttól, valamint Kovács Bencétől, a sorozatot és a magyar vívást egyaránt támogató Pbt. Hungary vívófelszerelést gyártó cégtől a díjakat. 

A magyar küldöttség első harmada szombaton utazik Düsseldorfba, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság színhelyére. Honlapunk az Eb-ről helyszíni tudósítással számol be, emellett livescore és livestream közvetítés is lesz Németországból. Hajrá, magyarok!

A 2018/19-es Magyarkupa-sorozat győztesei. Férfi párbajtőr: Peterdi András (Honvéd). Férfi párbajtőrcsapat: Honvéd. 

Frűhauf Beni combizomszakadása miatt marad, sajnos, távol az Eb-től és a vb-től. Az Mk-aranyérmét műtétje után három héttel átvette, gratulálunk és jobbulást kívánunk!

Férfi tőr egyéni: Frűhauf Benjámin (Törekvés). Férfi tőrcsapat: Törekvés.

Decsi Tamás a válogatott egyetlen aktív doktoraként (jogász) vette át Mk-díjazását. Mindkettőhöz gratulálunk!

Férfi kard egyéni: Dr. Decsi Tamás (Kertváros). Férfi kardcsapat: MTK.

Női párbajtőr egyéni: Kun Anna (Tata). Női párbajtőrcsapat: Honvéd.

Női tőr egyéni: Kreiss Fanni (UTE). Női tőrcsapat: Törekvés.

Női kard egyéni: Pusztai Liza (BVSC). Női kardcsapat: Honvéd. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események