Mohamed Aida 32-ig jutott

febr 9, 2020 | Hírek

A torinói tőr Grand Prix-n Mohamed Aida szerepelt a legjobban - 32 közé jutott. A hölgyek közül Kreiss Fanni, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra, a férfiaknál Dósa Dániel került még a 64-es főtáblára.

A tőrvilág koronázott királynője, Inna Deriglazova megkeserítette a mieink életét a torinói Grand Prix-n… Az olimpiai és világbajnok orosz tőröző a 64 között Pásztor Flórával, a 32-ben Mohamed Aidával került szembe. Az igazság az, hogy még csak szemrehányást sem tehetünk a mieinknek, a számszerű végeredménynél, 15:7-nél, illetve 15:9-nél jobban megkeserítették az extraklasszis dolgát. Ám nyerni nem sikerült, és Aida veresége egyben a magyar küldöttség búcsúját is jelentette. 

Mohamed Aida a legjobb 32-ig jutott a torinói Grand Prix-n.

A 64-es főtáblán a mieink közül ugyanis egyedül ő tudott nyerni – az UTE örökifjú klasszisa izgalmas meccsen győzte le 9:7-re a lengyel Marta Lyczbinskát. A többiekről: Flóráról már esett szó, Lupkovics Dórinak az amerikai Ross ellen nem volt sok esélye (5:15). A világranglistán legmagasabban rangsorolt magyar, Kreiss Fanni a kínai Csennel találkozott, és az asszó kétharmadáig együtt haladtak, a befejezés viszont nem sikerült (10:15). 

A férfiak mezőnyében Dósa Dani vívott a 64-es főtáblán, és furcsa asszóban kapott ki 15:10-re a korábbi olasz válogatott Avolától, több találatot is nehezményezett a magyar, a szakemberek szerint okkal…

A női szakág a következő időszakban áll igazán nagy feladat előtt – két hét múlva, Kazanyban kell kivívni az olimpiai szereplést. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Torino, 226 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Avola (olasz) 10:15. 

Végeredmény: 1. Gerek Meinhardt (amerikai), 2.Alexander Massialas (amerikai), 3. Race Imboden (amerikai) és Wallerand Roger (francia), …36. Dósa Dániel, …137. Nedeljkovic Mateja, …187. Frűhauf Benjámin, …206. Pórfy Tamás.

Női tőr egyéni Grand Prix, Torino, 226 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-M. Lyczbinska (lengyel) 9:7, Kreiss-Csen (kínai) 10:15, Pásztor-Deriglazova (orosz) 7:15, Lupkovics-Ross (amerikai) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Deriglazova (orosz) 9:15.

Végeredmény: 1. Ysaora Thibus (francia), 2. Lee Kiefer (amerikai), 3. Inna Deriglazova )orosz) és Alice Volpi (olasz), …29. Mohamed Aida, …49. Kreiss Fanni, 50. Lupkovics Dóra, …64. Pásztor Flóra, …74. Kondricz Kata, …141. Pöltz Anna, …160. Kókai Csilla, …166. Orosházi Csilla, 167. Mesteri Viktória.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események