Mohamed Aida nyolcaddöntős

dec 9, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Négy magyar női tőröző kezdhette meg a szombati, 64-es főtáblát a nagyon erős mezőnyű, újvidéki Világkupa-versenyen. Az első kör után azonban egyedül maradt Mohamed Aida. Solti Antal örökifjú tanítványa 15:3-ra verte a német Morandit, biztosan lépett tovább. Egyetlen tussal maradt alul Pásztor Flóra a koreai Lee ellen (14:15), Kreiss Fanni, illetve Mesteri Viki két klasszis riválissal szemben kapott ki, előbbit az olasz Batini (11:15), utóbbit az amerikai Keefer (3:15) győzte le. 

Mohamed Aida két fölényes győzelemmel lett nyolcaddöntős.

Aida viszont menetelt tovább! A francia Thibust meglepetésre megverő izraeli Druck következett, a magyar pedig köszönte szépen a lehetőséget, és ismét rendkívül meggyőzően, 15:6-ra nyert. A nyolcaddöntő már nem sikerült, az amerikai Dubrovich 15:7-re bizonyult jobbnak, de Aida teljesítményéért így is jár a gratuláció. 

Vasárnap a nagyon fontos csapatverseny következik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Újvidék, 216 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Morandi (német) 15:3, Pásztor-Lee (koreai) 14:15, Kreiss-Batini (olasz) 11:15, Mesteri-Kiefer (amerikai) 3:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Druck (izraeli) 15:6.

Nyolcaddöntő: Mohamed-Dubrovich (amerikai) 7:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Lee Kiefer (amerikai), 3. Jessica Guo (kanadai) és Lennie Ebert (német), …16. Mohamed Aida, …35. Pásztor Flóra, …62. Kreiss Fanni, …64. Mesteri Viktória, …73. Kondricz Kata, …97. Nekifor Erika, …100. Lupkovics Dóra, …125. Wolf Eszter, …134. Pöltz Anna, …173. Papp Jázmin, …189. Polonyi Petra, …197. Kovács Réka.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események