Moszkva, végállomás!

máj 23, 2019 | Hírek

A 2018/19-es Világkupa-szezon utolsó állomáshoz érkeztünk: péntektől vasárnapig Moszkvában rendezik a férfi és női kard Grand Prix-t. A verseny természetesen része az egyéni olimpiai kvalifikációnak.

A szezon véget ér, a díszelőadások hátravannak. Sportágunk, a vívás, évek óta ilyen felépítésű. Ősztől egészen május végéig tart a Világkupa-szezon, majd ezt követi az Európa-, és a világbajnokság. Amely ezúttal duplán, mi több triplán izgalmasnak ígérkezik. A két világverseny ugyanis nagyon fontos olimpiai kvalifikációs állomás, ráadásul, mint közismert, a világbajnokságot Budapesten rendezik július 15. és 23. között. 

Előtte azonban legördül a Világkupa-függyöny, méghozzá emblematikus helyszínnel és versennyel: a “Moszkva kardja” férfi és női Grand Prix-vel. A nagyjából fél évszázados múltra visszatekintő esemény továbbra is kultikusnak számít, nem véletlen, hogy az európai egyetlen kard Grand Prix helyszíne az orosz főváros lett, közelebbről a CSZKA jégpalotája. A mezőny mennyiségre valamivel kisebb, mint legutóbb, igaz ez a magyar indulók számára is. Oka ennek egyrészt a szezon vége, másrészt a jövő hét közepétől kezdődő plovdivi U23-as Európa-bajnokság, amely a “középmezőnyt” némileg megrostálja. 

A legjobbak azonban ismét kivétel nélkül pástra lépnek, magyar részről is. A sort időrendben a férfiak kezdik (ők péntek-szombaton, a hölgyek szombat-vasárnap vívnak), a mezőnyben hét magyarral. Ismét ott lesz a sérüléséből remélhetőleg teljesen felépülő Szatmári András, és az utóbbi hónapokban szenzációs formában versenyző Szilágyi Áron. Mellettük természetesen Európa-bajnok csapatunk másik két tagja, Decsi Tamás és Gémesi Csanád szintén pástra lép, de ott lesz az “új hullám”, az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián is. 

Miként női ifi olimpiai bajnok társa, Pusztai Liza, aki Márton Annával együtt, kiemeltként, majd csak az utolsó versenynapon, vasárnap jut szerephez. Érdekesség, a hölgyeknél is hét magyar veszi fel a versenyt a világ legjobbjaival, reméljük, minél nagyobb sikerrel. 

Úgyhogy, a 2018/19-es Világkupa-szezonban utoljára: hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM