MTK és BVSC győzelmek – Panka a páston!

febr 21, 2021 | Hírek

Az MTK férfi, illetve a BVSC női kardcsapata nyerte a Magyar Kupa újabb fordulóját. A nap jó híre, hogy decemberi térdsérülése után ismét pástra lépett Márton Anna - immáron a BVSC színeiben. 

Az egyéni versenyeket követően érdekes paradoxon alakult ki a kardcsapatok Magyarkupájának vasárnapi versenyein. A férfiaknál ugyanis az illetékesek úgy döntöttek, hogy legjobbjaik kihagyják az eseményt. Több klub el sem indult, és legerősebb csapatával egyedül az UTE állt fel. A győzelmet az MTK szerezte meg.

Márton Anna (balra) újra a páston.

A hölgyeknél viszont éppen az ellenkezője történt. A mezőny itt sem volt nagy, viszont szinte valamennyi számottevő hazai női kardozó ott volt a pástokon. A legnagyobb és legkellemesebb meglepetésnek talán az számított, hogy szűk két hónappal súlyosnak tűnő térdsérülését követően ismét versenyzett Márton Anna, ráadásul először új klubjának, a BVSC-nek a színeiben. Ezek után kétség sem férhetett ahhoz, hogy Pusztai Lizával és Szűcs Lucával simán hozzák a meccseiket a vasutasok. Márton Panka így nyilatkozott a versenyt követően:

Retteghetnek az ellenfelek, Márton Anna és Pusztai Liza egy csapatban.

“Nagy öröm, megkönnyebbülés, hogy ismét versenyzek, persze, rengeteg munka van mögötte. Az eddigi napi két edzés mellé bejött harmadiknak a gyógytorna. Ez az olimpiáig már nem is fog változni. Egyszer sem fájlaltam ma a térdem, inkább úgy éreztem, hogy még vissza is kell fogni magam. Bízom abban, hogy három hét múlva, a Világkupán már százszázalékos formát tudok hozni. A BVSC-s létet pedig nagyon élvezem. Korábbi klubomban gyakorlatilag egyedül maradtam, nem is volt csapatunk. Itt a fiatalok örömmel, szeretettel fogadtak, nagyon élvezem, hogy ilyen téren is közösségbe kerültem.”

Persze, minden út ugyanoda vezet. A részvétel, illetve a távolmaradás egyaránt azért történt, hogy minél jobb formában vegyenek részt a magyarok a három hét múlva sorra kerülő, budapesti olimpiai kvalifikációs Világkupán. Klasszisokról beszélünk, mindenki pontosan tudja, mit és miért csinál. Úgyhogy: végre újra leírhatjuk, hamarosan, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. MTK (Kovács István, Péch Miklós, Puy Sebestyén, edző: Gárdos Gábor), 2. UTE, 3. UTE 2, 4. Honvéd, 5. Interfencing Debrecen, 6. GEAC, 7. TFSE. A döntőben: MTK-UTE 45:34.

Női kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 5 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Marleen Buitenhuis, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, edzők: Bódy István, Bódy Benjámin, Gárdos Gábor), 2. Vasas, 3. Honvéd, 4. UTE, 5. Interfencing Debrecen. A döntőben: BVSC-Vasas 45:29.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM